Инфо

17. јануар 2019.17. јан 2019.
МОГУ, САМО МОРАЈУ ДА ВЕРУЈУ
ФУДБАЛ: ДАРКО ТЕШОВИЋ О ПОЧЕТКУ ПРИПРЕМА

МОГУ, САМО МОРАЈУ ДА ВЕРУЈУ

Пре почетка сезоне 2018/19. опстанак је био једини циљ МАЧВЕ у Супер лиги. Нису другим жељама оптерећивали ни новог тренера који је у клуб дошао на средини полусезоне. Ипак, после два месеца у клубу Дарко Тешовић је уверен да има екипу која може свима да парира.
-Нисам имао мала очекивања када сам разговарао о преузимању екипе, а она су превазиђена. Не волим да дајем нереална обећања, анализирам увек ситуацију пре него што истакнем амбицију, те баш зато знам да имам тим који може да дође до плеј офа. Зависи од много фактора, али квалитет, уверен сам, имамо – нагласио је Дарко Тешовић.
Време је празника, шта сте прво пожелели својим играчима?
-Здравља, пре свега здравља и њима и свима. Здрав човек може све, може да жели много тога, да тежи срећи и да учини све што је потребно како би до среће стигао. Није то само спортски, већ животни принцип. Ко је одговоран према себи, одговоран је и према околини, породици, друштву, свом клубу, колективу
Шта је најважније како би се досегао новопрокламовани циљ Мачве?
-Верујем ја у њих, верује управа, морају и они да верују у себе! Нису битне прогнозе, процене других људи, већ оно што покаже терен, а они имају шта да пруже на терену, још више него до сада. Све почиње од рада и приступа, а ту до сада није било проблема. Сваки тренинг је прилика за напредак, за усавршавање и пут ка успеху почиње ту.
Где је најчвршћа база тог оптимизма?
-На досадашњем раду и неким утакмицама где смо улазили као аутсајдери, а завршавали са освојеним бодом или три. Наравно, нисмо увек били добри, претрпели смо и поразе које нисмо планирали, али то не мења високо мишљење о квалитету којим располажем.
Последњи меч у 2018. МАЧВА је одиграла 14. децембра, но о тој утакмици на стадиону ПАРТИЗАНА говорило се много дуже.
-Показали су моји момци онда да могу парирати и врло јаком ривалу. У некомплетном саставу, по тешким условима, одиграли смо добро и освојили велики бод. На том достигнућу треба да базирају и веру у себе. Ко може да парира Партизану у Београду, може свакоме, зато је страх недопустив, ма ко да је ривал. Све друго, захтеви за понављањем утакмице и слично, само су немоћ ривала и потврда успеха који смо постигли.
У обраћању играчима сте помињали искрен однос који морају да имају.
-Повреде су саставни део спорта, немогуће их је спречити потпуно, али је могуће учинити све што треба како би се вероватноћа смањила. На тренингу сви треба да раде максимално, посвећено, но и ван тренинга и утакмица треба водити рачуна о здрављу, о телу. У случају повреде, до детаља пратити инструкције лекара и физиотерапеута. У супротном све може да се искомпликује. Желим да сви имамо искрен однос, сваки проблем, све што оптерећује играче, уколико је решиво, треба решити и ја, као и моји сарадници, људи у клубу су ту за њих, увек. Међусобно поверење је изузетно важан састојак сваког успеха, појединачног и колективног, спортског и сваког другог.
Најавили сте промене у „изгледу“ МАЧВЕ на пролеће.
-Трудићемо се да будемо ефикаснији, то пре свега, али и да очувамо дефанзивну чврстину. План припрема је нешто другачији, нова база, другачији ривали у пријатељским утакмицама. На псиску првог дана била су 32 играча и сваком желим да пружим прилику, то не кажем тек тако, већ заиста. Свако ће моћи да демонстрира шта може. Концепт рада базиран је на садашњем играчком кадру. План је детаљан, спреман, реализација је много битнији део и захтева време.
Добили сте нове сараднике.
-Уз мог сарадника од почетка Драгослава Костића, у стручном штабу ће бити Владимир Ћирић, први тренер, Дејан Грујић тренер голмана и Стефан Петровић кондициони тренер. Људи које познајем, који желе да раде, поседују преданост и ентузијазам, неки и нтернационално искуство и верујем да ће бити још квалитетнији рад уз њих.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa