Инфо

17. јануар 2019.17. јан 2019.
КОРИСТАН И ЛЕП ХОБИ

Новогодишњи и божићни аранжмани пензионерке из Шапца у Аустрији

Љубинка Катић (68) пензионерка из Шапца направи око 500 новогодишњих и божићних аранжмана а највећи број по поруџбини шаље за Београд и Аустрију. Декорације су спаковане у корпе израђене од сламе, хартије и пластичих кесана овај начин рециклираних у уникатне празничне украсе.
-Припреме почињујош од септембра прикупљањем материјала, па касније сађењем жита да бих већ првих дана децембра почела са израдом. Велики је то посао, али радост је већа. Ранијих година сам аранжмане продавала на новогодишњим тезгама на улици, али није више за мене да стојим на хладноћи цели дан напољу. Срећа те сам за то време упознала пуно људи који су касније наставили да наручују баш моје божићне корпице. Помажу ми у изради често синови, снаје и унучад кад имају времена, окупи се тада цела породица, правимо корпице и уживамо - прича Љубинка.
Свака кућа у улици у којој живи ова вредна пензионерка на поклон добије по један аранжман.
- Ово је време даривања, а то је најмање што могу да учиним да улепшам празник својим комшијама – објашњава Љубинка док белим, црвеним, сребрним и златним нијансама боји још празничну корпицу спремну да украси нечији дом.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa