Инфо

24. јануар 2019.24. јан 2019.
Десет нових  компанија у Шапцу
ДО КРАЈА ГОДИНЕ ВИШЕ ОД 400 НОВИХ РАДНИХ МЕСТА

Десет нових компанија у Шапцу

Нове инвестиције су у наш град дошле преко препорука других компанија које овде већ раде. Не постоји бољи начин да се успоставе нова пословна партнерства
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић у среду је Шапчанима саопштио лепе вести. Чек 10 компанија ће ове године реализовати инвестиције у Шапцу. Ради се о једном тржном центру и девет производних фирми, од којих су шест нове, а три проширују своје погоне и где треба да буде упошљено укупно више од 400 радника.
Конференцији за медије организованој у градској кући, поред градоначелника су присуствовали и Немања Пајић председник Скупштине града и председник Комисије за инвестиције града Шапца, Душан Костадиновић, заменик градоначелник и члан Комисије и Вилета Шестић, директорка ЈП “Инфраструктура” која координира са свим инвеститорима у граду. Ту су такође били и гости из Италије Филипо Федалто директор фирме “Вопахел” и Давид Томасини, директор фирме “Фокс Пак”.
-Све ове нове инвестиције су у наш град дошле преко препорука других компанија које овде већ раде. Не постоји бољи начин да се успоставе нова пословна партнерства. Још једном смо показали да смо најбоље место за инвестиције у Србији и да се наша политика да свако зарађује више новца остварује сваког дана. Свако ко заиста тражи посао у Шапцу нема проблем да га нађе. Међу ових 10 компанија, сем тржног центра, све су мала и средња предузећа. Они неће запослити много велики број људи, али имају потребу за специјализованим знањима људи који ће тамо радити. Ми имамо тренинг центар који ћемо ставити на располагање постојећим и новим компанијама да би се људи обучили за боље плаћене послове, рекао је градоначелник Зеленовић и додао да укупна вредност ових инвестиција износи више од 25 милиона евра.
Италијански инвеститори су најбројнији у Шапцу. До сада је на територији града пословало седам компанија из Италије, а ове године долазе две нове. Компанија “Вопахел” је у Шапцу од 2015. године и баве се производњом полиетиленских фолија.
-Овде смо наишли на велики разумевање локалне самоуправе и на подршку за нашу инвестицију. Због тога смо одлучили да проширимо нашу производњу за додатних 1.500 квадратних метара. Радује нас што у Шапцу можемо да добијемо подршку за све пословне планове које желимо да реализујемо, рекао је Филипо Федалто.
Давид Томасини прву сарадњу са градом Шапцом остварио је 2007. године. Истиче да од тада наилази на подршку и разумевање те да због тога граде нову фабрику од 2.000 квадратних метара.
-Намера нам је да у наредна три месеца кренемо са реализацијом ове инвестиције. Бавићемо се производњом амбалаже за храну за кућне љубимце. За нас је важно да са локланом самоуправом у потпуности можемо да планирамо две рокове, динамику, и то нам много олакшава посао, истакао је Томасини.
Компанија “Непи инвестментс” из Јужне Африке на простору некадашње Штампарије градиће тржни центар. Планира се да радови почну у априлу и да у октобру буду завршени. Ова фирма је у Новом Саду саградила Тржни центар “Променада”.
Ове године долази и италијанска фирма “Торекс” која ће производити рахладне уређаје, а исто ће производити и аустријска компанија “Хекско”. Друга аустријска фирма која ће ове године почети пословање у Шапцу је “Тех. Пакинг Суплајс” која ће производити амбалажу.
Најпознатији руски произвођач фарби за аутомобиле “Кракси” такође стиже у Шабац, а и домаћа компанија “Мега метал”, произвођач металних конструкција, нашла је свој интерес за пословање у нашем граду.
Италијанске компаније које су већ ту проширују своју производњу. Поред већ поменутих “Вопахела” и “Фокс Пака” , “ОДС технолоџи” прави нови погон у ком ће производити компоненте за аутомобилску индустрију. “Пасубио” гради нов производни погон од 5.000 квадратних метара и планира да удвостручи број запослених, са садашњих 250 на 500.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa