Инфо

24. јануар 2019.24. јан 2019.
Правда спора, али достижна
КОНФЕРЕНЦИЈА ПОВЕРЕНИШТВА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

Правда спора, али достижна

Повереништво Српске напредне странке одржало је у понедељак конференцију за медије, на којој су говорили о пресуди Вишег суда у Шапцу градоначелнику Небојши Зеленовићу. Повереник Александар Пајић је прочитао део пресуде којом се градоначелник проглашава кривим што је као одговорно лице “противправно одредби члана 54 Закона о буџетском систему створио обавезе, и на терет рачуна буџета одобрио плаћање расхода и издатака”.
-Ми смо више од 40 пута на скупштинским седницама, конференцијама, гостовањима у медијима, упозоравали Суд на период у ком мора да се донесе пресуда да кривично дело не би застарело. Успели смо у томе. Небојша Зеленовић ће остати запамћен као најлошији градоначелник Шапца икада, једини са кривичном пресудом за злоупотребу буџетских средстава, рекао је Пајић и додао да је правда спора, али достижна, те да је на овај начин послата порука да се не исплати вршити кривична дела.
Пајић је рекао да се нада да ће градоначелник Зеленовић сам поднети оставку и да неће чекати да буде разрешен.
Повереник Бобан Бирманчевић је рекао да ово није само пресуда градоначелнику Шапца него и председавајућем Савеза за Србију. Истакао је да није битно да ли ће градоначелник поднети оставку, колико је за грађане Шапца важно да знају да је злоупотребио буџет. Навео је да ће се обратити Агенцији за борбу против корупције са питањем на шта грађани Шапца имају право када се на месту градоначелника налази неко ко има пресуду за кривично дело.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa