Инфо

24. јануар 2019.24. јан 2019.
Вучићево златно доба
У ШАПЦУ ПРОМОВИСАН КАЛЕНДАР НАЈПОЗНАТИЈЕГ
СРПСКОГ КАРИКАТУРИСТЕ КОРАКСА

Вучићево златно доба

Као једна од константи је зарђала кашика, са којом је раније представљан Војислав Шешељ, па Тома Николић, а у последње време уместо зарђалих појавиле су се златне кашике Александра Вучића и његово златно доба. А, пре ће бити камено доба - рекао је Коракс
У Шабачком позоришту данорганизована је трибина „Златно доба“, на којој је представљен и календар Данасовог карикатуристе Предрага Кораксића Коракса.
Кораксић је навео да сваког дана има бар четири-пет ситуација, односно глупости из дневне политике, које су за карикатуру, али да једноставно нема времена све да их нацрта.
- Као једна од константи је зарђала кашика, са којом је раније представљан Војислав Шешељ, па Тома Николић, а у последње време уместо зарђалих појавиле су се златне кашике Александра Вучића и његово златно доба. А, пре ће бити камено доба - рекао је Коракс.
Милан Влајчић, филмски критичар указао је на дугу сторију карикатуре, а да Кораксов опус подсећа на опус великог француског сликара и карикатуристе Онора Домијеа.
– Карикатура је својеврсно огољавање сурове политичке стварности, са горким укусом да живимо у једном искривљеном ауторитарном режиму – рекао је Влајчић. Он је навео и поражавајућу слику штампаних медија у Србији, где су тиражи свих дневних новина 230.000 примерака. Нажалост, таблоиди су убедљиво најчитанији, а поред лажи, примитивизма и голе режимске пропаганде доносе и порнографију – истакао је Влајић.
Он је додао да посета председника Русије Владимира Путина потврђује огромну пропагандну машинерију Александра Вучића, а као пример Влајчић наводи лутање и оне који су доведени за сендвич с обзиром да живи на 200 метара од Храма Светог Саве.
Драгана Ракић, одборница у Вршцу и потпредседница ДС, рекла је да су њени суграђани дали огроман допринос победи СНС у Лучанма, неки су цепали дрва, а неки су чак носили мртвачке ковчеге, саживевши се са мештанима.
– Важно је да је покренут талас протеста, да се поред Београда буде и грађани у другим местима, рекла је Ракић и за наредни петак најавила протест и у Вршцу.
Новинар Данаса Драган Ераковић говорио је о непримерном богаћењу, том златном добу за Вучића и компанију, почев од баснословног дила са приватном арапском фирмом, сакривеног по лекс специјалису, а ради се о три милијарде евра Београда на води. Такође, у Гроцкој, као свеж пример, где је тамошњи новинар Милан Јовановић нападнут, изгорела му је кућа а нападачи су и пуцали, негде се изгубило тридесетак милиона евра за гасификацију – закључио је Ераковић.

Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa