Инфо

24. јануар 2019.24. јан 2019.
ШАБАЦ ДОБИЈА ДВЕ НОВЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ

Хуманост и игра

Годинама уназад Шабац је на туристичкој мапи Србије препознатљив по својим манифестацијама. “Чивијашки карневал”, Вашар, “Коњичке свечаности”, “Шабачки летњи фестивал”, Мото скуп, доведу у Шабац више хиљада туриста, како из целе Србије, тако и ван граница наше земље.
Туристичка организација града Шапца из године у годину ради на томе да осмишљавањем нових садржаја туристичка понуда буде још занимљивија. При том се води рачуна да и грађанима Шапца ови догађаји што више улепшају дане.
Овог пролећа Шапчанима ће бити представљене две нове манифестације. Прво ће на Лазареву суботу бити организован догађај, који ће пре свега имати хуманитарни карактер, “Улица хуманих Чивијаша”, а 29. априла, на Међународни дан игре, установиће се манифестација “Шабац плеше”.
-Настављамо тренд да сваке године уводимо нешто ново за шта верујемо да ће на добар начин представити наш град и послати лепу слику о Шапцу и Шапчанима остатку Србије, али и ван граница наше земље. Манифестација “Улица хуманих Чивијаша” биће организована у пешачкој зони у Господар Јевремовој улици. Поставићемо две капије, а суграђани ће куповином беџа на улазу постајати део овог догађаја. Организоваћемо низ занимљивих садржаја, посебно за најмлађе. Доћи ће аниматори, јунаци из цртаних филмова, школе ће имати своје штандове. Надамо се да ће се укључити и привредници и угоститељи, да прикупимо што већа средства, наводи директор ТОШ Срђан Митрашиновић.
Новац прикупљен током овог дана отићи ће за лечење једног или више Шапчана којима помоћ буде најпотребнија.
Циљ манифестације “Шабац плеше” јесте да и Шабац добије своје мажореткиње. Зато ће се овај догађај реализовати са Удружењем грађана “Мажореткиње”.
-Сматрамо да су школе најбоља база за то. Разговараћемо са њима и надамо се да ће све све основне, а можда и неке средње школе прикључити, и за тај дан спремити кореографије којим ће се представити нашим суграђанима, каже Митрашиновић.
Поред две манифестације за ову годину је планиран и низ догађаја који ће се организовати у шабачким селима ради промоције руралног туризма.
M.M.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa