Инфо

31. јануар 2019.31. јан 2019.
Не брукајте државу
ШАбац: ДРУГИ ПРОТЕСТ „1 ОД 5 МИЛИОНА“

Не брукајте државу

Упркос хладним временским условима, више од хиљаду грађана, како је проценио организатор протеста, окупило се на платоу испред старе Робне куће, одакле се колона кретала централним градским улицама
У петак, 25. јануара, у Шапцу је организована друга протестна шетња „1 од 5 милиона“.
Упркос хладним временским условима, више од хиљаду грађана, како је проценио организатор протеста, окупило се на платоу испред старе Робне куће, одакле се колона кретала централним градским улицама.
Грађанима се, најпре на „напредњачком“ енглеском, обратио новинар Гласа Подриња Ненад Кулачин, алудирајући на лош енглески који је презентовала посланица Српске напредне странке Дубравка Филиповски.
- Децо, учите стране језике, да не бисте дошли у ситуацију да сутра обрукате, не себе, већ државу. Живимо у земљи где се један човек пита за све, али, хајде што се пита, него се у све и разуме! Његова Српска напредна странка и његови играчи само климају главом, док другим људима глава служи за размишљање, њима глава служи само за климање – рекао је наш колега.
Он је нагласио да је Шабац град у којем не пролази напредњачки енглески и климање главом.
Поносан сам што живим у Шапцу, иако нисам Шапчанин, и што имам прилику да радим посао који волим - додао је Кулачин.
Окупљенима се, затим, обратио организатор скупа Душан Туфегџић.
-Шабачки одбор дао је силан новац једној приватној телевизији да објасни да нас је било 100 на прошлом протесту и да нам каже да су они одвели из шабачког округа 3600 људи у Београд да покушају да изманипулишу председника Русије, Владимира Путина. То, наравно, нису успели, али ја за њих имам питање: Одакле вам 30, 40 хиљада евра да одведете 3500 људи, одакле вам право да повлачите људе са посла, да им држава плаћа тај дан доприносе? Нико од њих није тражио, ни добио, слободан дан. Идемо у шетњу, идемо до краја, док не скинемо Вучића- рекао је Туфегџић.
Н. М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa