Инфо

31. јануар 2019.31. јан 2019.
УЗ ПОДРШКУ ЕУ БОЉИ УСЛОВИ ПОСЛОВАЊА
ПРОЈЕКАТ “ ИНФРАСТРУКТУРНО ОПРЕМЉЕНА СЕВЕРОЗАПАДНА РАДНА ЗОНА
– РАЗВОЈНА ШАНСА ГРАДА ШАПЦА“

УЗ ПОДРШКУ ЕУ БОЉИ УСЛОВИ ПОСЛОВАЊА

Град Шабац ће, уз подршку Европске уније, инфраструктурно опремити Северозападну радну зону, што ће значајно унапредити пословни амбијент и створити нове развојне шансе за Град. Укупна вредност овог пројекта износи 870.445,38 евра, од чега је ЕУ кроз развојни програм ЕУ ПРО обезбедила 710.360,09, а учешће града је 160.085,29 евра
Уводна конференција поводом пројекта „Инфраструктурно опремљена Северозападна радна зона – развојна шанса града Шапца“, који се реализује кроз програм ЕУ ПРО, уз подршку Европске уније, одржана је протеклог уторка у Градској кући. Конференцији је присуствовао Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца, Јасмина Илић, менаџерка Сектора инфраструктуре ЕУ ПРО програма, представници привредника и чланови пројектног тима, чији је руководилац Виолета Шестић, директорка ЈП „Инфраструктура“.
Град Шабац ће, уз подршку Европске уније, инфраструктурно опремити Северозападну радну зону, што ће значајно унапредити пословни амбијент и створити нове развојне шансе за Град. Укупна вредност овог пројекта износи 870.445,38 евра, од чега је ЕУ кроз развојни програм ЕУ ПРО обезбедила 710.360,09, а учешће града је 160.085,29 евра.
-Град Шабац је позитивно одговорио на наш позив још у априлу прошле године, а процена доласка пет нових инвеститора и отварање око хиљаду нових радних места, као и још бржа и боља конекција са аутопутем определили су нас да подржимо овај пројекат – рекла је Јасмина Илић, менаџерка сектора инфраструктуре програма ЕУ ПРО.
Изградња инфраструктуре у Северозападној радној зони, која подразумева изградњу нове водоводне мреже, фекалне и атмосферне канализације и коловоза, допринеће повећању атрактивности ове локације за инвеститоре, а тиме и повећању запослености и животног стандарда.
-Шабац има одлично искуство у реализацији бројних пројеката, који су реализовани уз подршку Европске уније. Ми смо, захваљујући тој подршци у протеклим годинама значајно унапредили инфраструктуру од капиталних пројеката, као што су Регионална депонија Срем – Мачва, Постројење за пречишћавање отпадних вода до бројних других. Овај пројекат је од изузетног значаја јер ће даље унапредити услове пословања у СЗ индустријској зони и олакшати пословање привреде, која планира проширење капацитета и отварање нових погона, што значи нова радна места и нове шансе за посао нашим суграђанима – истакао је Немања Пајић.
Кроз пројекат ће бити опремљене три целине - улица Западна трансферзала, улице Нова 25 и Нова 27 и улица Нова 7.
-Изградња саобраћајнице, заједно са водоводном и канализационом мрежом у улици Нова 7, део је у ком је највећа гужва и где су највећи инвеститори. Отвара се још једна саобраћајница која повезује гранични пут за Сремску Митровицу и излазак на аутопут. Са друге стране, имамо локацију преко пута бензинске станице „Мачва експрес“, где ће бити изграђена водоводна и канализациона мрежа. На овој локацији већ имамо четири инвеститора који су најавили изградњу производних постројења за ову годину. Трећа локација налази се у западном делу зоне, преко пута Капитол парка, где ће такође бити изграђена водоводна и канализациона мрежа – истакла је Виолета Шестић.
На овај начин почиње опремање зоне за коју постоје заинтересовани инвеститори.
- У овом тренутку, у Северозападној радној зони ради око 3.000 радника, а у наредном периоду очекујемо повећање за сигурно 1.000 људи, узимајући у обзир најављене инвестиције садашњих, али и потенцијалних инвеститора. Укупно је продато 60 парцела и изграђено 28 компанија. Током 2019. године имаћемо и неколико додатних градилишта у овој зони – закључује Виолета Шестић.
Шабац је један од девет градова у Србији у којима Европска унија, преко програма ЕУ ПРО, финансира изградњу пословне инфраструктуре.
К.Ј.Ђ

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa