Инфо

31. јануар 2019.31. јан 2019.
Приоритет реализација пројеката
ВЛАДАН КРАСАВАЦ, НОВИ НАЧЕЛНИК
МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Приоритет реализација пројеката

„Мачвански управни округ је укључен у бројне пројекте чија реализација је предвиђена за наредни период. Уложићу много енергије и труда да се они остваре. Међу њима је изградња брзе саобраћајнице Лозница – Шабац – Рума која ће се повезивати са фрушкогорским коридором и која ће везати Републику Српску и наш округ са Новим Садом и Војводином“, навео је, између осталог, Владан Красавац
Решењем Владе Републике Србије на место новог начелника Мачванског управног округа именован је Владан Красавац. Дипломирани инжењер пољопривреде Шапчанима је познат као голман Металопластике и седам европских клубова. По завршетку играчке каријере тренирао је голмане у Азији и Африци, као и у италијанској репрезентацији. Верује да му контакти које је остварио широм света, као и спортска борбеност могу само помоћи у обављању нове функције.
Улога начелника Мачванског управног округа је да координира рад између локалних самоуправа два града: Шапца и Лознице, и шест општина: Богатића, Коцељеве, Владимираца, Крупња, Љубовије и Малог Зворника. Такође спона је између округа и ресорног Министарства државне управе и локалне самоуправе, али и других министарстава. Начелник контролише и рад подручних јединица државне управе, односно инспекцијских служби.
Красавац је у свом представљању јавности у прошли четвртак истакао да му је приоритет рад на пројектима чија је реализација већ у плану, али и да ће покушати да оствари неке нове.
-Мачвански управни округ је укључен оијекте чија реализација је предвиђена за наредни период. Уложићу много енергије и труда да се они остваре. Међу њима је изградња брзе саобраћајнице Лозница – Шабац – Рума која ће се повезивати са Фрушкогорским коридором и која ће везати Републику Српску и наш округ са Новим Садом и Војводином. Тиме ће се добити бржи проток саобраћаја, али и бржи проток робе и услуга, што је један од битних услова инвеститора који желе да улажу у наш округ. Ту је и споразум 17 градова и општина у сливу реке Дрине који је потписан у Лозници крајем прошле године, а изузетно је важан за све територије кроз које протиче Дрина, пре свега због њеног евентуалног изливања, навео је Красавац.
Велика жеља новог начелника МУО јесте активирање потписаних меморандума о разумевању са руском Брјанском облашћу и реализација пројеката о којима се раније говорило. Такође, фокус ће му бити на што већем броју уговора о прекограничној сарадњи првенствено између МУО и Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине.
-Један од великих циљева је стална промоција спортских, културних, верских и туристичких потенцијала нашег округа кроз различите пројекте, радионице и саветовања. Имамо јавно обећање премијерке Ане Брнабић да је у буџету обезбеђен новац за Спомен комплекс Цер и да ће у наредном периоду тај пројекат бити и реализован. Овде се не завршава листа пројеката. Надам се да ће се отворити још доста нових, рекао је Красавац и додао да ће пројеката бити онолико колико он буде активан на том пољу, а да има жељу и енергију да их покрене што више.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa