Инфо

12. мај 2011.12. мај 2011.
ГОСТИ ИЗ ФРАЈБУРГА НА ПРИЈЕМУ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА

ДАН ЕВРОПЕ НА НАЈЛЕПШИ НАЧИН

Градоначелник Шапца Милош Милошевић прошлог понедељка у Градској кући примио ученике и професоре из немачког града Фрајбурга који су у оквиру програма “Партнерство на делу“ посетили шабачку Економско ““ трговинску школу
Изразио бих посебно задовољство што је до овог сусрета дошло управо 9. маја, на Дан Европе. Мислим да је сарадња младих људи и њихово међусобно дружење најлепши начин да се овај датум обележи. Дуг временски период који смо провели под санкцијама на нас је оставио велике последице. Како на економију, тако и на свест људи, па су сходно томе у нашем народу формирана два погрешна мишљења о Европској унији. Прво, да су европске земље места где само добијате новац и тече мед и млеко и друго, подједнако погрешно, да нам Европа није потребна. У таквом окружењу, где нисмо имали прилику да се поредимо са другима изгубили смо свест о себи ““ истакао је овом приликом градоначелник Шапца Милош Милошевић и подвукао да су иницијативе попут “Партнерства на делу“ где наши ученици имају прилике да се друже са својим вршњацима из земаља ЕУ од изузетног значаја за креирање свести код младих људи.
Директор Економско-трговинске школе из Шапца Момчило Павловић, приликом сусрета са градоначелником, изразио је захвалност шабачкој Градској управи због подршке акцији “Партнерство на делу“, и укратко, присутнима изложио програм седмодневне посете немачких ученика Шапцу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa