Инфо

31. јануар 2019.31. јан 2019.
Најдрагоценији бисер
Школска слава Свети Сава у Основној
школи „Мајур” у Мајуру

Најдрагоценији бисер

У недељу, 27. јануара 2019. године, ОШ ,,Мајур” је традиционално, уз пригодан програм прославила Савиндан, школску славу, празник посвећен утемељитељу православља и просветитељу Светом Сави.
Приредбу је пропратила бројна публика коју су чинили ученици, наставници и гости школе.
Пре почетка свечане приредбе, обављен је славски обред уз свечано ломљење славског колача. Након тога, програм је отпочео химном Светом Сави.
После химне, директор школе Живан Макевић, поздравио је присутне госте и подсетио их на Божићну посланицу патријарха Иринеја, у којој се наглашава да ове године наша Црква и држава славе 800 година аутокефалности - а за то је директно заслужан Свети Сава.
Традиционално, у школи се организује литерарни и ликовни конкурс. Директор школе је уручио књиге награђеним ученицима: Марији Бабић 71, Марији Стјепановић 82, Борки Вучковић 52, Кристини Јовановић 41, Поповић Јовану 81 и Марини Машић 81.
Уследила је приредба под називом ,,Најдрагоценији бисер” коју су припремили: учитељица Данијела Марковић (координатор), учитељица Милена Вељић, учитељ Веско Исаиловић, вероучитељ Зоран Гајић, наставница музичке културе Марија Марковић и наставник ликовне културе Душан Јоцић.
Приредба је била посвећена лику и делу Светог Саве кроз песме, приче и анегдоте из живота нашег просветитеља, који се одрекао световног богатства и моћи, али ипак стекао легендарну славу.
По завршетку приредбе уследио је свечани коктел.
Данијела Марковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa