Инфо

7. фебруар 2019.7. феб 2019.
Пријем за представнике футсал
репрезентација Србије и Ирана

Желимо поново да дођемо у Шабац

Обе репрезентације импресиониране су пријемом и гостољубивошћу Шапчана. Спорт превазишао ниво ривалитета и претворио се у искрено пријатељство. Жеља да оживи футсал и у Шапцу
Играчи, стручни штаб и руководство футсал репрезентације Србије боравило је у Шапцу недељу дана, репрезенти футсал селекције Исламске Републике Иран краће, но заједничка је захвалност граду домаћину на сјајном пријему, гостопримству и најбољем утиску који ће понети из Шапца.
-У Србију и Шабац смо се „заљубили“ од првог корака који смо направили овде. Знали смо да идемо код пријатеља, нисмо сумњали у гостопримство, а опет смо остали затечени на позитиван начин. Хвала свима који су нам указали част, показали љубазност и надамо се да ћемо имати прилику да узвратимо на исти начин у нашој земљи. Ми се припремамо за Азијски куп где бранимо титулу, Србија је јак ривал који има велике амбиције у квалификацијама за Светско првенство, те смо једни другима сјајни спаринг партнери, но ми смо пријатељи, а сада је та спона међу нама још ојачана - рекао је Сеид Мухамад Назис, селектор иранске репрезентације.
У Фудбалском савезу Србије одлучили су да се за два припремна дуела против треће репрезентације света Ирана припремају у Шапцу. Према речима селектора, једини жал је што је недељу дана прошло и што се морају растати са нашим градом.
-Уживали смо током ових недељу дана. Имали смо услове за рад, тренинг, али и слободно време су нам Шапчани учинили лепшим. Сви су били на располагању, излазили у сусрет на сваком кораку, желели да се сликају. Љубав према спорту може да се осети на сваком кораку. Верујем да неће проћи много до нашег следећег заједничког доласка овде и неке нове утакмице, биће нам задовољство - наглашава селектор Србије Горан Иванчић.
Делегације два савеза угостио је и председник Скупштине града Шапца Немања Пајић.
-Част нам је да будемо домаћини свакој репрезентативној селекцији. Познато је колико Шапчани воле спорт, а знам да воле и футсал иако немамо велике резултате као град у њему. Многим суграђанима је ово и омиљени вид рекреације, а верујем да овакви догађаји могу бити највећи подстрек за успон клуба из Шапца у футсалу и пласман у неки од највиших рангова - уверен је Пајић.
Током недеље, српски репрезентативци су се дружили са основцима школе „Јеврем Обреновић“ и ђацима Средње економске школе „Стана Милановић. Меч Србије и Ирана одигран је у уторак, 5. фебруара, а опширније о тој утакмици, као и најави још једног потенцијалног великог футсал догађаја читајте на спортским странама.

Б. Д.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa