Инфо

7. фебруар 2019.7. феб 2019.
ХУМАНИТАРНА ОРГАНИЗАЦИЈА “28. ЈУН”
КУПИЛА КУЋУ ЂУРИ МАЈСТОРОВИЋУ

Усрећили петочлану породицу

Хуманитарна организација “28. јун”, уручила је 30. јануара ове године у Змињаку, код Богатића, кључеве од куће, коју су купили добровољним прилозима, ратном ветерану из рата у Хрватској Ђури Мајсторовићу и његовој петочланој породици.
- Иако је помоћ српском народу на Косову и Метохији нешто чиме се кроз хуманитарне пројекте највише бавимо, не заборављамо ни наше сународнике из Србије и региона. Мајсторовић је, након пет година ратовања, био приморан да се током 23 године неколико пута сели по Србији, тражећи адекватан смештај. Кад смо сазнали за тај случај нисмо могли да останемо “скрштрних руку”, рекао је овом приликом, предајући домаћину кључеве куће Сава Војновић, заменик извршног директора ове хуманитарне организације за Балкан.
Ђуро Мајсторовић са члановима своје породице, дочекао је госте на прагу свог дома. Изразио је представницима, поменуте хуманитарне организације велику захвалност и нагласио да његова породица захваљујући хуманим људима остаје на окупу, са сигурним местом за живот.
Недавно је, хуманитарна организација “28. јун”, обрадовала малишане из српских енклава на Косову и Метохији, божићним пакетићима и тиме завршила пројекат “Догодине у Призрену”, који је започела пре три месеца, а ускоро се очекује да камион са медицинском помоћи, вредном 700.000 долара, који су прикупили чланови организације, стигне у Клинички центар Ниш, одакле ће прикупљена опрема бити распоређена у болнице широм Косова и Метохије и региона.
У мају 2018. године ова хуманитарна организација, постала је прва добротворна организација из бивше Југославије којој је додељен посебан консултативни статус при Уједињеним нацијама. Основана је 2011. године, а регистрована годину дана касније у Канади, као непрофитабилна организација. Кроз различите пројекте, организоване до сада, прикупили су више од 184. тоне хуманитарне медицинске и помоћи у ванредним ситуацијама, вредне преко 6,1 милион долара.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa