Инфо

7. фебруар 2019.7. феб 2019.
Пехари шампионима ХИПОДРОМА
КОЊИЧКА ЗАБАВА У БОГАТИЋУ

Пехари шампионима ХИПОДРОМА

Трогодац 2018 и грло године у Србији Атил Трлић, власништво штале Трлић. На хиподрому у Шапцу у овој конкуренцији најбоља Красива, власништво штале Маторчић, а у Богатићу Зобнатички Алвин. Проглашена најуспешнија грла, тренери, џокеји и уручене награде
Свечано и весело, било је прошле недеље у Богатинској сали “Милано”, приликом уручења пехара и проглашења најуспешнијих грла, тренера и џокеја у прошлој години у Србији и на хиподромима у Богатићу и Шапцу.
Трогодац године и грло 2018. је Атил Трлић, власништво штале “Трлић”. Од девет стартова, остварио је седам победа и треће место у Српском Дербију. Победник је Трајал Стакеса, Бомбардера, Омица и ждребаца у Шапцу, трке Куп Љубичево. Зарадио је 1.735000,00 динара и тако обезбедио две титуле, трогодац године и грло године.
Двогодац године је Magic Man, непобеђен у Србији. У пет стартова, победио је свих пет пута, од којих су највеће победе у Костолцу и Пожаревцу. Трчао је и у Мађарској, где је у њиховом Костолцу, остварио високо четврто место. Својим власницима Ники Шендековић и Дејану Вујчићу, донео је пуно радости, као и осталим навијачима.
Старије грло године је Орнамент, власништво Коњичког клуба “Краишник” из Велике Кладуше. Од Орнамента се увек пуно очекује. Овог пута, заблистао је тек у другом делу сезоне. Остварио је победу у Карађорђеву и ону најважнију у Бихаћу у Меморијалу Алије Изедбеговића. Од укупно шест стартова у 2018. зарадио је преко милион динара у две победе.
Тренер године ( 2018. ) је Бојан Шендековић. Он седам пута за редом у Србији осваја ову титулу. У 2018. је остварио 25 победа и исто толико других места са грлима које је тренирао. То му је донело пет милиона динара. Тренирао је победника Тријал стакеса у Шапцу, Надјиа, затим победника трке града Шапца и другопласираног у Српском Дербију, Смилинга, али и победника Костолца и Љубичевских игара Magic Mana.
Јахач године је Ђорђе Перовић. Ово му је девета титула шампиона Србије. Овоме додајмо и информацију да је власник године штала Трлић, а њеном власнику Животи Јовановићу уручен је шампионски пехар.
У свечаном амбијенту сале “Милано”, проглашена су најуспешнија грла, тренери, џокеји на хиподромима у Шапцу и Богатићу и уручени шампионски пехари.
Трогодац, протекле године на Шабачком хиподрому је Красива, из штале Маторчић. У руководству хиподрома кажу да на почетку сезоне није засијала својим правим сјајем и оставила је утисак да неће оправдати титулу двогодке године. Међутим променом тренера и она почиње да се буди и трчи све боље. Побеђује у Шабачком Дербију и до краја сезоне задржава високу форму. Укупно је у Шапцу “зарадила” 290.000,00 динара. Двогодац године у Шапцу је Magic Man, прелепи зекан, изузетног карактера. Први је прави потомак, оца Cool Marbla. Остварио је четири победе у четири старта, на Шабачком хиподрому и на тај начин обезбедио титулу најбољега.
Старије грло и уједно грло године на Шабачком хиподрому је седмогодишњи Ret Batler, син чувеног Галилеа. Ове године је био константан. Остварио је две победе и високо друго место у Меморијалу краља Александра. У Шапцу је зарадио пола милиона динара и на тај начин остварио своме власнику, Ивановићу две титуле: најбоље старије грло и грло године на шабачкој трави.
За најбољег сулкаша у Шапцу, проглашен је Коцкар, власника Ранка Угљешића. Кажу да је изузетно срчан и свом власнику је годинама доносио радост победе и високе пласмане.
Јахач године у Шапцу је Ђорђе Перовић, велики шампион, који се након дужег боравка у иностранству вратио кући. У прошлој сезони на хиподрому у Шапцу, узјахао је 28 грла и забележио 10 победа.
Тренер године у Шапцу је Бојан Шендековић, који је ову титулу остварио седми пут. Са својим грлима у Шапцу је остварио 14 победа уз 11 других места.
На основу званичних резултата Удружења за галопски спорт Србије, Управни одбор Коњичког клуба Богатић, прогласио је најуспешније на хиподрому у Богатићу, који доживљава ренесансу.
Најуспешније трогодо грло у Богатићу је зобнатички Алвин. Пехар за најбољег двогодца је припао власнику Нигерије Слободану Уларџићу. Најуспешније старије грло на хиподрому у Богатићу је Стамени Пик, власника Борисава Стевовића.
У галопским тркама у сулкама, највише је славио Маракеш, власника Саше Костадиновића. Овде је за џокеја године проглашен Милан Конкољ, а тренера Бојан Шендековић.
Весеље коњичких шампиона, трајало је до касно у ноћ, а за добру организацију заслужан је Коњички клуб “Мачванин” у Богатићу.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa