Инфо

7. фебруар 2019.7. феб 2019.
У СПЛИТ ЗА МАТЕМАТИКУ
ВАТЕРПОЛО: РЕГИОНАЛНА А1 ЛИГА

У СПЛИТ ЗА МАТЕМАТИКУ

Шабачки ватерполисти у удобној средини табеле, тријумф практично и математички обезбеђује опстанак у А1 лиги. Домаћину последња шанса за спас предстојећи дуел. Шапчани комплетнији у Сплиту
„Ушушкани“ у топлини средине табеле шабачки ватерполисти без притиска дочекују преостала кола у Регионалној А1 лиги, а уколико славе у Сплиту, против последњепласираног тима лиге, могли би већ сада бригу око опстанка да ставе аd acta. Нема пресије резултатске, далеко је већа она која „притиска“ домаћи тим, но чини се да је „Поморски омладински шпортски клуб“ (ПОШК) идеалан ривал за другу узастопну победу на гостовањима и потпуно миран финиш лиге. Приступ ослабљеног тима у дуелу против велике МЛАДОСТИ претходног петка је сигурно прави путоказ како треба играти у Сплиту, посебно по повратку у тим Тохоља, првог центра и једног од најбољих стрелаца Николе Марковића.
Пре две године, ПОШК и ШАБАЦ су у Сплиту играли одлуујући меч за пласман у А1 лигу. Онда је домаћин, апсолутни фаворит, убедљиво славио и касније кроз бараж остварио свој циљ, међутим много је промена клуб доживео у међупериоду и сада му мало ко даје шансе за опстанак. Тренера Полића заменио је Мирослав Трумбић, још једна легенда клуба који је 1999 био шампион Европе. Ипак, на располагању има млад тим. Екипа су која је постигла најмање голова до сада, свега 81 и примила највише, 156. Предводи их Јерко Пенава први стрелац екипе са 14 голова. Уз њега, бољи од осталих „пошковаца“ су Дивковић и Вулета. До сада су успели да изненаде градског ривала МОРНАР 8:6, што им је и једина победа, а пружили су снажан отпор, на почетку лиге, Партизану у Београду. До краја шансу за спас сигурно да виде у дуелима против ШАПЦА и ЗВЕЗДЕ у Сплиту и покушају да изненде у Котору ПРИМОРАЦ. Бараж је далеко четири, опстанак пет бодова, а за победу се добија три.
ШАБАЦ нема притисак, али има жељу. Одличан меч у Београду донео је велико олакшање, мало је недостајало да се направи чудо и освоји бод против лидера, но све осим резултата је задовољство за играче тренера Мировића. Притисак оптерећује домаће, а и реално је квалитет на страни наше екипе. Победа свакако није извесна, али није ни нереална. Међусобни дуел у овом колу играју ПАРТИЗАН и ПРИМОРАЦ, те би бодови из Далмације додатно удаљили ШАБАЦ од борбе за опстанак.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa