Инфо

7. фебруар 2019.7. феб 2019.
Рекорд коначно пао
АТЛЕТИКА: СЕНИОРСКО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ

Рекорд коначно пао

После два „незабележена“ рекорда, две ситуације у којима су Шапчанке трчале брже од било кога раније у тој конкуренцији, али се испречила прво техничка грешка, а потом и проблем са електроником, коначно је, из трећег покушаја, „срушен“ јуниорски рекорд Србије у штафети 4 пута 200 метара. Сада је још један у низу рекорда шабачке атлетике. У том подухвату успела је већ свима позната штафета АШК ТЕМПА: ВАЊА ВАСИЋ, НАТАЛИЈА СЕЛЕНИЋ, НИКОЛИНА БОЖИЋ и НИКОЛИНА МАНДИЋ. Од викенда рекорд износи један минут, 44 секунде, и 23 стотинке (1:44,23).
Иако тек на старту јуниорског стажа успеле су да, уз рекорд јуниорки постану и вицешампиони Србије међу СЕНИОРКАМА! Бржи у Србији је само неприкосновени и искуснији састав атлетичарки београдског ПАРТИЗАНА (Катарина Сирмић, Бојана Каличанин, Ангела Илић Рончели и Маја Ћирић). О томе каква су конкуренција Београђанке говори податак да су и оне брзином од 1:39,17 поставиле нови сениорски рекорд, те је и сама дисциплина овогодишњег Првенства у дворани била „најоптерећенија“ рекордима. Треће место и бронза је припала екипи ПАРТИЗАН 1945.
- Сада је рекорд наш, али желимо још да га поправљамо. Већ су ове девојке бренд Шапца, већ ривали имају страхопоштовање. Надам се да ће вредност овог достигнућа бити препозната на време, а не када оне „сиђу са сцене“, а рекорди остану још дуго недостижни за нове нараштаје. Три године доброг рада је донело све ово и ми не стајемо, упркос свему. Оне су власнице рекорда штафете 100,200, 300 и 400 метара, 4 пута 400 (млађе јуниорке) и 4 пута 200 (старије јуниорке), а још две године смо у јуниорској конкуренцији. Циљ је титула на наредном Првенству за млађе јуниорке и припрема девојака за појединачне дисциплине – наглашава тренер квартета Милисав Станојчић.

Грновић све ближи трону
Михаил Дудаш је прво име атлетског вишебоја у Србији већ дужи низ година, међутим, никада није имао јачу конкуренцију и скоро му нико није „претио“ на врху као млади атлетичар екипе СПРИНТ из Бадовинаца АЛЕКСАНДАР ГРНОВИЋ. Још је члан новосадске ВОЈВОДИНЕ најбољи, но бодовна разлика у дворанском седмобоју није била мања него што је у овом тренутку. У Београду је Грновић освојио титулу са 5.811 бодова, док је Дудаш „сребрни“ са 5.431 поеном. Иако су и раније ово била два најбоља вишебојца, разлика је обично имала четвороцифрен износ. Лични рекорди на 60 метара (7:03) и бацању кугле (15,04), као и тријумф у скоку у даљ довели су Бадовинчанина на водећу позицију првог дан, а лидерско место је изгубио тек у последњој дисциплини. Остварио је другог дана и лични рекорд у скоку с мотком (4 метра).
- Александар се вратио после повреде и наступио без много тренинга. Разлика би вероватно била још мања у десетобоју, јер у дворани нема бацања диска, копља и трке на 400 метара где је Грновић врло јак. Сваке године је све бољи у седмобоју и очекујем одличну летњу сезону – рекао је тренер Иван Ђинић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa