Инфо

14. фебруар 2019.14. феб 2019.
„1 ОД 5 МИЛИОНА“ ПОНОВО У ШАПЦУ

Шабац, острво демократије

У Шапцу, 8. фебруара, одржан је четврти протестни скуп „Један од пет милиона“. Окупљенима су се обратили Драгутин Ристивојевић, представник грађана, спортски новинар Милојко Пантић и Душан Туфегџић, један од организатора протеста
Протеклог петка, грађани Шапца су се још једном окупили на платоу испред старе Робне куће, одакле су шетњу наставили централним градским улицама. Окупљенима су се обратили Драгутин Ристивојевић, представник грађана, спортски новинар Милојко Пантић и Душан Туфегџић, један од организатора протеста.
Говор је најпре одржао Драгутин Ристивојевић, рекавши да нас је владајући режим заробио и угушио основно људско право, слободу.
-Када нам ускрате право на ваздух, умиремо брзо, физички, а када нам ускрате право на слободу, венемо и умиремо као људи.
Ристивојевић је актуелну власт упоредио са „мечком која ће заиграти пред свачијим вратима“, уколико се на време не освестимо, а која је од несташног мечета расла и постајала све снажнија и опаснија. Кроз ову метафору истакао је низ критика упућених власти: непристојне понуде женама под претњом отказа, вршњачко насиље, чији је пример Алекса Јанковић, корупцију, протекцију и неправду, коју је приказао алузијом на Митровићевог сина који је прошао некажњено за убиство девојке на пешачком прелазу, као и на Бабића, директора Коридора Србије.
-Та мечка може изненада напасти и вас с леђа, када се најмање надате, док мирно плаћате путарину на наплатној рампи. Зато, ми овде окуљени имамо обавезу да отерамо ту мечку, јер та мечка ће, пре или касније заиграти пред свачијим вратима, казао је Ристивојевић.
Милојко Пантић рекао је да је Шабац, уз Параћин, једино преостало острво демократије у окупираној Србији, и осврнуо се на актуелну ситуацију са макетом вешала, изражавајући став да су припадници СНС-а носили вешала не би ли скренули пажњу са својих злочина, и да су они, уз СПС, СРС и Јединствену Србију, ти који су Србији стегнули омчу око врата.
-На протесту у Београду убацили су неке своје сараднике да носе вешала, и од тад, преко својих таблоидних медија, трубе само о том бизарном детаљу да се не би причало о њиховом убици Бабићу, који је на аутопуту убио мајку четворо деце, Станику Глигоријевић, рекао је Милојко Пантић.
На питање кога би довели на власт, ако ову успеју да сруше, Пантић је изјавио да је идеја да се формира привремена Влада коју ће чинити најумнији људи Србије. Њихов задатак биће да се распишу избори за уставотворну Скуштину под међународним надзором и установе нови Закон по којем ће бити забрањено учествовање на изборима данашњој владајућој страначкој коалицији, а затим рекао да је одговор на то питање градоначелник Шапца.
-Небојша Зеленовић је то ново европско лице Србије, јер је политички стваралац, а не обмањивач лажима и обећањима, и зато ја у ваше име молим Небојшу да буде не један, већ први од пет милиона, заступник народа.
Пантић је, такође, истакао да би сваки грађанин који уме да мисли морао бити у обавези да се побуни против оваквог насилног режима и његовог вође Александра Вучића, који преко корумпираних медија говори неистине о европском путу Србије и тобожњем напретку.
-Србија је под влашћу Александра Вучића опљачкана и ојађена до те мере да је званично најсиромашнија држава у Европи, већински непросвећена, гладна и боса, рекао је Пантић и додао да су нам неоходне корените промене у систему.
Душан Туфегџић окуљеним грађанима рекао је да су протести нада за будућност Србије, и да у име свих јавно упућује подршку јединој слободној телевизији са националном фреквенцијом N1, чијим новинарима прети странка „тек изашла из Шешељевог шињела.“ Такође, захтевао је оставку директора Шабачке болнице Слободана Поповића, због претње пацијентима и запошљавања искључиво кадра Српске напредне странке.
Протестна шетња протекла је у миру, а следећи скуп је заказан 15. фебруара у 18 часова на истом месту.
Свака држава има мафију,
а само код нас мафија има државу
Милојко Пантић изјавио је да владајући режим показује политичку инфантилност, и силом и уценама маниулише народом.
-Ништа нисте научили из судбине Слободана Милошевића, родоначелника ваше националистичке и криминогене коалиције која дави Србију деценијама. Свака држава света има своју мафију, а једино у Србији мафија има своју државу, рекао је Пантић.
Н. Марјановић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa