Инфо

14. фебруар 2019.14. феб 2019.
Панел дебата

Друштвено ангажовање грађана – Дом ЈНА

Прексиноћ се, у Шабачкој синагоги, одржала панел дебата на тему „Друштвено ангажовање грађана – Дом ЈНА“. У оквиру пројекта „Када знам, могу да делујем“, финансираног од стране организације „Црта“, Асоцијација ДУГА организовала је овај пројекат. Дебату су предводили Игор Марсенић, члан шабачког градског већа, Марко Гавриловић, архитекта и Марко Аксентијевић, активиста удружења „Министарство простора“, а присуствовао је и градоначелник Шапца, Небојша Зеленовић. Окосница овог разговора била је важност друштвеног ангажовања у вези са зградом Дома ЈНА, која ће крајем ове године бити обновљена и добити нову намену.
-Самом иницијативом групе грађана према Заводу за заштиту споменика културе ова зграда је и уврштена на листу објеката који су од посебног значаја за културну баштину Србије, рекао је Игор Марсенић и позвао све заинтересоване да се прикључе.
Архитекта Марко Гавриловић је објаснио како је почео овај пројекат.
-Ја сам емотивно реаговао на једну објаву да ће зграда бити порушена, оставио сам коментар на фејсбук страници градоначелника, тај коментар је у року од једног дана имао око 80 лајкова. Сутрадан ми се јавила пријатељица која нема Фејсбук, али је преко своје пријатељице чула за то и изразила жељу да нешто покренемо, рекао је Марко Гавриловић и објаснио да су након тога прикупили преко 30 потписа шабачких архитекти, и тако је све почело.
Наредних 8 уторака од 18 часова у Шабачкој синагоги одржаваће се ове дебате, а сви су добродошли да изложе своје идеје и предлоге.

Н. Марјановић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa