Инфо

14. фебруар 2019.14. феб 2019.
Доста је било лажи
ИНИЦИЈАТИВА СЕЛО-ГРАД

Доста је било лажи

Одржан састанак чланова Иницијативе Село-град и пољопривредника мачванског округа
У уторак, 12. фебруара, одржан је састанак чланова Иницијативе Село-град, на позив пољопривредника мачванског подручја, а тема је био догађај на прошлој седници скупштине Града Шапца. Наиме, један од одборника СНС-а, Горан Мијаиловић, изнео је, према тврдњама чланова Иницијативе, неосноване чињенице и увреде на рачун одборника Иницијативе Село-град, Драгана Станковића, а тичу се протеста пољопривредника који су одржани 2007. године. Јавности се обратио председник Иницијативе Село-град Салко Карадаревић, рекавши да у Србији влада „фабрика лажи“, али да неће још дуго. Такође, говорили су одборница Ивана Ђорђевић, која је изнела писмо подршке упућено Станковићу од стране пољопривредника, Владан Пантић, пољопривредни произвођач из Липолиста, као и сам Драган Станковић.
-Изнете су лажи да сам ја побегао са протеста 2007. године и оставио пољопривреднике на цедилу, да буду ухапшени и пребијени, рекао је Станковић и додао да полиција никога није ни тукла ни дирала, већ замолила да се цивилизовано разиђу, што су они и урадили.
-Није истина ни то да ни једна свиња пољопривредницима није откупљена. Шабачка општина је добила око 3000 комада свиња да откупи по цени од 75 динара, а добили смо и кукуруз из робних резерви, и то је био резултат наше борбе. У Липолисту је откупљено 196 свиња, исто толико и у Змињаку, а у мањим селима до 100, изјавио је Станковић.
Преко двадесет пољопривредника, учесника на протесту 2007. године је то и потврдило својим потписима, а овом приликом су се скупили да Станковићу пруже подршку и демантују изјаве одборника СНС-а, Горана Маијаиловића.
Пантић Владан рекао је да је те године ишао лично у кућу Мијаиловића који је и сам гајио свиње, да га пита да их подржи као колега и комшија.
- Ово што тврди да нас је Драган Станковић напустио, а полиција тукла, једноставно није истина, изјавио је Пантић.
Н. Марјановић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa