Инфо

14. фебруар 2019.14. феб 2019.
Кроз игру до знања
СА ДЕЦОМ ОКО СВЕТА

Кроз игру до знања

Одржан пројекат „Шабачке научне зимске играрије“ у организацији Центра за стручно усавршавање на Летњиковцу
У ЦСУ на Летњиковцу, од 4. до 14. фебруара одржавале су се радионице за децу у оквиру пројекта „Шабачке научне зимске играрије“. Циљ овог пројекта је био да шабачки ђаци уче на нови, занимљивији и њима прилагођен начин, да се друже, прошире знања и упознају се са различитим културама, обичајима и традицијом. Такође, предвиђено је да се код деце подстакне разумевање, прихватање различитости и разбију предрасуде.
Креативне радионице грнчарије и калиграфије, у сарадњи са Школом примењених уметности из Шапца, одржавале су се пет дана, а биле су намењене деци седмог и осмог разреда. Ученици су имали прилику да савладају основе керамике, у шта спада вртење на точку, центрирање и прављење посуда, њихово печење и глазура. Ментори грнчарства били су професори Школе примењених уметности Ђорђе Зечевић и Мина Ступар, а калиграфије Наташа Јовановић.
Деца су била креативна, послушна и, што је најважније, заинтересована.
-За радионицу грнчарства и калиграфије пријавиле су ме другарице и драго ми је због тога. Планирам да упишем Школу примењених уметности, па ми је ово један вид припреме. Волим уметност и све што има везе са њом, рекла је Катарина Маровић, ученица 8. разреда основне школе „Стојан Новаковић“.
Одржавала су се и предавања, интерактивне и мултимедијалне радионице, разговори о необичним градовима света, квизови. Трећег дана пројекта одржан је „Креативан дан“ у вези са темема које су ученици слушали у оквиру предавања, на пример, прављене су украсне кутије, организован квиз и партије шаха.
-Имали смо и „Детективске заврзламе“, тачније, ученици су, подељени у групе, ишли у град, додељена им је маршута и на пунктовима добијају логичке задатке које треба да реше. Само из ОШ „Лаза Лазаревић“ имали смо 130 ученика, рекла је Татјана Красић, педагог.
Разговарали смо и са организатором овог пројекта:
-ЦСУ жели да афирмише рад просветних радника, да им помогне да се искажу у својој струци, а на овај начин желели смо и да анимирамо децу која нису нигде отишла на зимски одмор, да време проведу на квалитетан начин, учећи и забављајући се, изјавио је Бранко Филиповић, директор ЦСУ.
Н. Марјановић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa