Инфо

14. фебруар 2019.14. феб 2019.
ЗА ДУШУ И СЛАДОКУСЦЕ
ВАТЕРПОЛО: РЕГИОНАЛНА А1 ЛИГА

ЗА ДУШУ И СЛАДОКУСЦЕ

Новљани фаворити, већ су на финалном турниру, Шапчани без пресије. Опстанак практично обезбеђен. Меч у Београду важан због домаће лиге
Посебан спортски осећај је када не морате да гледате иза себе на табели, када се „црта“ испод које не смете бити и дефинитивно „изгуби“. Победом у Сплиту, шабачки ватерполисти су себи омогућили тај луксуз и сада потпуно мирно очекују још једног изузетног ривала, очекујући спектакл, пуне трибине, велику борбу и надајући се увећању бодовног салда. Свака нова вредност би била сјајна у мечу против ЈАДРАНА из Херцег Новог.
Новљани су некада били тим који је освајао титуле СФР и СР Југославије, као и заједнице Србије и Црне Горе, подизали су пехаре Купа држава у којима су трајали, а након осамостаљења Црне Горе, апсолутно су најуспешнији клуб суседства. Тренутно бране дуплу круну. Два пута су освајали и А1 лигу, два пута били вицешампиони, а највећи европски успех је финале Лиге шампиона 2004. године када су изгубили од Хонведа. Новљани данас су први тим који је нанео пораз загребачкој Младости, успели су у ономе што није ни један Југ. Место на финалном турниру већ имају, а баш услед победе над Загрепчанима могу да угрозе и њихово прво место. Поражени су само од Дубровчана, два пута и једном од „Младости“, против других ривала, укључујући и имењака из Сплита, учесника Лиге шампиона, играли су сјајно и сигурно. Селектор Црне Горе је и тренер, Влада Гојковић. Иако има непуне 22 године, центар Јадрана Владан Спајић један је од најбољих сидраша лиге и трећи стрелац са 26 погодака. Претња са спољних позиција су Гардашевић и Петковић, као и крило Аверка. Наравно, значајан сегмент успеха најбоље црногорске екипе је и голман Славен Кандић, чувар мреже у самом врху по броју одбрана. Осим одличних наступа у Региону, ЈАДРАН је брзо „преболео“ елиминацију у квалификацијама за Лигу шампиона и сада је близу финала Еуро купа. У првој полуфиналној утакмици је савладао Будимпешту 11:10, а 27. фебруара гостује у реваншу, у престоници Мађарске.
Шабац као спортски град могао би да очекује још један велики меч, а ШАБАЦ као клуб спектакл и велику борбу попут оне против Младости, уз наду у мало повољнији исход. Како нема пресије, не би требало да буде ни спутавајуће треме, већ само оне што надахњује. Ривал је још једна прилика за доказивање, а за публику прилика да гледа врхунски ватерполо.
У дербију Звезде и Партизана сви навијамо да буде нерешено, јер се бодови преносе у домаће такмичење, где је ШАБАЦ лидер, за сада, на мини табели.

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa