Инфо

21. фебруар 2019.21. феб 2019.
Вучић мора пасти
„ЈЕДАН ОД ПЕТ МИЛИОНА“ ПЕТИ ПУТ У ШАПЦУ

Вучић мора пасти

„Једна трећина од седам милиона људи у Србији је на ивици или у зони глади, што потврђују валидна истраживања. Свуда се шири јад и беда. Морамо то да променимо”
Шапчани су и протеклог петка показали нетрпељивост према владајућем режиму Александра Вучића, те су се пети пут у великом броју окупили испред Старе робне куће, како би учествовали у протесту "Један од пет милиона". Говорници су овог пута били пољопривредник из Змињака Драган Станковић, оснивач дневног листа Данас, Раде Радовановић и организатор Душан Туфегџић.
У концизном и аргументованом говору, Станковић се осврнуо се на бесмисленост председникове посете Шапцу, као и на чињенице које доказују суноврат пољопривредних произвођача у протеклих неколико година.
- Деведест осам одсто пољопривредника нема плаћено социјално и пензионо осигурање. Не знам чему води држава у којој је људима одузето право на лечење. Због неиспуњених обећања нам се празне села, градови, омладина одлази... Када неко спомене увођење воде или канализације, запитам се коме? За 20 година Мачванска села биће празна. Он ће отићи, али након тога морамо пажљиво изабрати особу која ће да нас води, рекао је Станковић и додао да председник Александар Вучић не може ни основне ствари да испуни.
- За елементарне ствари није потребно много труда. Радимо 24 сата. Зар он треба да нам прича о раду? Човек који нема један сат радног стажа у привреди. Узимају нам новац његове марионете, заједно са Министром пољопривреде. Зар он не може, са напредњацима да уради ништа по питању увоза меса, воћа и поврћа из Европске уније и земаља из окружења? Ово све води црној будућности, нагласио је Станковић.
Циркус који није ни за подсмех, Раде Радовановић је окарактерисао као уцену бедом, сиромаштвом и глађу.
- Једна трећина од седам милиона људи у Србији је на ивици или у зони глади, што потврђују валидна истраживања. Свуда се шири јад и беда. Морамо то да променимо. Не зато што се он мени не свиђа, него зато што је користећи своје идеје, људе око себе и сараднике из иностранства, Србију потпуно бацио под ноге, казао је Радовановић и додао да Александар Вучић мора пасти.
- Ми смо људи који хоћемо да живимо у слободној држави. Ни Слободан Милошевић није ово радио, а сматрао сам га злочинцем што и јесте био. Нико нас није понизио и узурпирао законодавну, извршну и судску власт као Александар Вучић – истакао је Радовановић.
Цену бине, од 50.000 евра, на којој су председник и премијер држали митинг, пред сам крај прокоментарисао је Душан Туфеџић.
-Могли су врло лако да стану на бину на којој ми стојимо. Рекао нам је да је дигао пољоривреду. Да, јесте, ал на ломачу. Можемо само да је потпалимо. Рекао нам је да има плату од 120.000 динара. Одело које носи сваки дан вреди три пута више. Казао је, иако је непозван дошао, да је његов годишњи буџет милион и шесто евра. Тај новац ће потрошити правећи ороштајне митинге и говоре – истакао је Туфегџић.
Нашим суграђанима обратио се и Славко Живановић, пензионер из Коцељеве, који се иако је кроз четрдесетогодишњи рад у Аустрији, стекао пензију са којом може себи и својој породици да обезбеди приклaдан живот, прикључио борби против накарадног режима Александра Вучић.
Протестанти су мирном и достојанственом шетњу централним улицама, показали да је Шабац слободан и европски град . Следећи скуп најављен је у петак у 18 часова.

К. Јекић Ђонлић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa