Инфо

21. фебруар 2019.21. феб 2019.
ШАПЧАНИ У БОРБИ ЗА ЕВРОВИЗИЈУ

Фанкт ап отвара Беовизију

Наступиће прво полуфинално вече као први, односно, отвориће “Беовизију”. Публици ће понудити нешто потпуно другачије, песму у фанки ритму. Гласови ће се сабирати, а смс гласови публике су јако битни и могу бити пресудни
Шабац ће имати своје представнике на овогодишњој “Беовизији”. Бенд Фанкт ап (Funked up) чине тројица Шапчана. Лазар Поповић, басиста, Младен Недић, бубњар и Урош Стојановић, гитариста, уз вокале Александру Радосављевић и Војина Вилотијевића и клавијатуристу Дамјана Илића, покушаће да изборе пласман у Израел на Евровизију.
Песма „Зашто да се не деси“ њихова је прва ауторска, а наступ на Беовизији уједно је деби на великој сцени. Уз то, наступиће прво полуфинално вече као први, односно, отвориће “Беовизију”. Публици ће понудити нешто потпуно другачије, песму у фанки ритму.
-Доста смо радили по клубовима као кавер бенд, а сада смо коначно одлучили да се афирмишемо као ауторски бенд. Желимо да пробудимо нешто ново на нашој сцени. Дино Дворник је један од последњих који је на овим просторима „гурао“ тај фазон. Сада то негује Севдах бејби, а ми ћемо покушати да га још више приближимо публици. Нећемо правити компромисе, или успевамо или пропадамо, каже Лазар Поповић.
Пријавили су се на конкурс за Беовизију између 78 пријављених изабрани су у 24 који ће учествовати у два полуфинала. Полуфиналне вечери су 27. и 28. фебруара, док је финале 3. марта. Стручни жири, који је још увек непознат, и пубилика, одлучиваће о пласману. Гласови ће се сабирати, а смс гласови публике су јако битни и могу бити пресудни. Зато је битно подржати Фанкт ап.
-Чули смо и остале песме. Праве су Евровизијске. Има доста интересантних. Међутим, ми не гледамо конкуреницију. Желимо само да се представимо у што бољем светлу и да се људима свиди наша песма. Какав ћемо пласман остварити остављамо публици и жирију да пресуди хоће ли им се свидети или не. Битно нам је да песма настави да се слуша и после Беовизије, а не да се заборави, истиче Лазар.
Песму су радили сами. Аутор музике је Војин Вилотијевић, који је радио и текст заједно са Младеном Недићем.
Тројица Шапчана свирају заједно од петог разреда основне школе. Мењали су чланове у групи, мало „шетали“ кроз жанрове, али су се вратили ономе у чему се најбоље осећају, где се најбоље сналазе и у чему највише уживају. Остатак бенда упознали су током студија у Београду и у садашњем саставу постоје четири године. Поред фанкија свирају рок, поп, диско музику.
-Мора да се направи добра атмосфера и да људи изађу задовољни из локала. Наступамо и у Шапцу, у „Стелини“и пивници „Флојд“, али наступамо и по целој Србији, а имали смо наступе и по републикама бивше Југославије. Изградили смо имиџ. Људи нас прате и долазе на наше свирке. Напорно смо радили и задовољни смо овим што смо успели да постигнемо за четири године, каже Лазар.
Што се тиче искуства на телевизији и великој сцени има га само певачица, и како кажу „миљеница“ бенда Александра Радосављевић. Са само 15 година била је другопласирана на такмичењу „Идол“. Својом великом предношћу сматрају што имају некога ко зна како се игра по правилима естраде.
-Планирамо снимање спота и да што више испромовишемо песму, можда чак и на тржиште ван Србије. Поента је да што више људи чује песму и сазна за нас. Сматрамо да имамо производ који је интересантан и другачији. Радићемо и нове песме, јер једно вуче друго. Прво ћемо снимити синглове, а касније их спојити у албум, објашњава Лазар.
Иако кажу да од ове музике може да се живи њих шесторо имају дипломе „у џеповима“. Може се рећи да у бенду имају више школе него пола српске естраде заједно. Лазар је завршио економију, Урош Високу пословну школу, Младен је апсолвент на архитектури, Александра је завршила италијански језик, Војин завршава машинство, а Дамјан је магистар клавира. Иако је половина бенда у Шапцу, а друга половина у Београду то им не смета да савршено функционишу.
-Поред бенда углавном смо сви запослени, а музика је љубав од које се не одустаје, каже Лазар.
Позивамо све Шапчане да у среду буду уз Фанкт ап и подрже их СМС гласовима да уђу у финале “Беовизију.” Уколико у томе успеју, финале је у недељу када је коначно гласање за представника Србије у Тел Авиву.
Свирање свадби лепо искуство
Лазар је имао прилику и да се опроба као музичар на свадби, када је требало да “ускочи” као замена оцу Стеви.
-Све је то музика и не треба бежати ни од једног правца. Из свега може нешто да се научи. Могу да кажем да је то било лепо искуство, каже Лазар.
Ипак, свадбе на којима је свирао биле су у ресторанима. Да је имао прилику да свира под шатором вероватно би одатле понео више утисака.

М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa