Инфо

21. фебруар 2019.21. феб 2019.
У ОКВИРУ КАМПАЊЕ “БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ”
ВУЧИЋ ПОСЕТИО ФАБРИКУ “ПЕМИ СТИЛ”

И КОЦЕЉЕВА ДА БУДЕ БОЉЕ МЕСТО ЗА ЖИВОТ

Вучић је великом броју окупљених грађана у кругу фабрике за производњу намештаја “Пеми стил” поручио да ће и Коцељева бити много богатије и боље место за живот
У оквиру кампање “Будућност Србије” и обиласка градова и општина Мачванског округа, председник Србије Александар Вучић посетио је пре недељу дана и коцељевачку општину. Био је ово његов шести сусрет са житељима тамнавског краја.
Вучић је великом броју окупљених грађана у кругу фабрике за производњу намештаја “Пеми стил” поручио да ће и Коцељева бити много богатије и боље место за живот.
–Мислим да смо много тога урадили. Направићемо још много ствари. Оно што је веома важно то је да ћемо Шабац и Лозницу да повежемо са Београдом и Новим Садом ауто-путем и брзом саобраћајницом и за Коцељеву ће то много да значи јер ће то бити бољи путеви и према Осечини и то ће бити повезивање Колубарског и Мачванског округа. Желимо да покушамо више малих инвеститора да доведемо и да подстичемо домаће произвођаче, оне који могу да запошљавају људе, оне који могу да обезбеде опстанак и останак људи на својим огњиштима- рекао је председник Србије.
Он је истакао да ће и у овој општини бити обновљени јавни објекти, да ће деца из овог краја ићи у најбоље вртиће, школе...
–Имаће све, од поште до Дома културе, рекао бих све на најсавременији начин уређено, јер данас имамо новца. А имамо новца захваљујући вама, захваљујући радницима и сељацима, пензионерима који су имали стрпљења, који су били трпељиви у тешким тренуцима и који су желели да помогну својој држави. Зато ћемо имати и веће плате и веће пензије а да нећемо да угрозимо јавни дуг и даље напредовање српске економије- обећао је Вучић.
У свом обраћању осврнуо се и на актуелна дешавања на Косову и Метохији и оценио да српска држава има посла са неодговорним људима који се неозбиљно понашају.
–Наш посао је да чувамо мир и стабилност. Лако је да вичем са овог микрофона и да ви одушевљено тапшете, а да сутрадан ваша деца страдају. Ја такву политику нећу да водим. Зато је важно да им одговоримо на све, да им кажемо да нећемо дозволити угрожавање српског народа, да нећемо дозволити било какве нападе на наш народ на КиМ и да ћемо знати да заштитимо и сачувамо нашу државу. А све друго је да ћемо желети и хтети да сачувамо мир. Али, када имате људе са којима нисте начисто да ли желе мир или желе нешто друго, или су већ одмрзли оно што смо назвали замрзнутим конфликтом, онда имате ту дозу страха. Уколико уз вашу подршку будемо успели да сачувамо стабилност и мир ја немам бојазни да ће Коцељева бити много богатија за живот, да ће бити много боље место за живот и надам се да ћемо и овде имати много више деце него што је било у 2018. години- рекао је Вучић.
Одговарајући на питања новинара он је изјавио да je у досадашњем делу кампање “Будућност Србије” видеo шта је до сада урађено али и шта је још неопходно урадити.
–Разговарали смо са људима. Оно што нам недостаје јесте квалификована радна снага. Овде видим младе момке од 17-18 година и то је део оног дуалног образовања што морамо да гурамо још снажније да бисмо добили резултате- истакао је председник државе приликом посете Коцељеви и додао да радом можемо да постигнемо све те да наша економија иде напред.
Према његовим речима Србија ће имати значајно већи раст од просека раста ЕУ док односе са Приштином види као једини проблем за нашу земљу.
На основу досадашњег непосредног контакта са грађанима Вучић је закључио да је недостатак посла, иако у мањој мери, и даље један од кључних проблема на који се становници жале.
–И наравно, свуда по селима су путеви проблем. Али и у Шапцу и Лозници чекају брзе саобраћајнице. Ту су и субвенције и све оно што људима значи живот, животни стандард, за пензионере колико ће још моћи да рачунају на повећање пензија, за плате такође- рекао је председник државе.
Обраћање медијима Вучић је завршио тако што је јавности представио заменицу председника Општине Коцељева Славицу Ранковић.
–Ова жена је наша Славица, једна од ретких жена која у четири сата устаје да обиђе добре домаћине, да види шта су урадили, да ли су помузли краве, а онда ради по цео дан. И само хоћу да кажем да кад би нас било више таквих као ви, Србија би била још много успешнија и напреднија- закључио је Вучић.
В. Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa