Инфо

28. фебруар 2019.28. феб 2019.
Шабац чистији и лепши
МИСИЈА ЈКП “СТАРИ ГРАД”:

Шабац чистији и лепши

Службе ЈКП "Стари град" користе сваки леп дан како би што више посла било урађено пре кретања вегетације. Обимнији радови протеклих дана обављени су у пешачкој зони, на градском Tргу и Великом парку. Екипе Сектора градског зеленила ЈКП Стари град” Шабац, радиле су на орезивању дрворедних стабала, окопавању цвећа, украсног шибља и чишћењу травњака од ситног талога заосталог лишћа и грања.
Паркови, скверови, тргови, Стари град, простор старе касарне, Летњиковачка шума, само су неки од простора које по налогу ЈП “Инфраструктура – Шабац”, уређује и одржава ЈКП “Стари град”. Руководилац Сектора градског зеленила Славица Радановић, каже да је реч о реализацији програма предвиђеног за ову годину, који подразумева редовно одржавње површине од 75 хектара на градском подручју и око 25 хектара прилаза граду.
- Захваљујући сопственој производњи у расаднику, постојеће цвеће заменићемо у мају новим, које сада одржавамо. На 1.700 м2 градских површна, биће засађено 28 врста нових биљака, са чијом смо производњом делом кренули од 15. децембра, док је производња другог дела реализована од 15. јануара. Захваљујући томе, у Шапцу ће и ове године бити засађен диван асортиман цвећа са лепим колориотм.”
Једна од активности ЈКП “Стари град” је и прикупљање лишћа са јавних површина и индивидуалних домаћинстава, које се одвози у расадник Сектора градског зеленила, где се већ годинама користи за производњу компоста.
И у наредном периоду, у оквиру редовног пролећног одржавања и уређења града, екипе ЈКП “Стари град” реализоваће бројне активности како би Шапчани имали лепши и чистији град.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa