Инфо

28. фебруар 2019.28. феб 2019.
БРАНИСЛАВ ТРИФУНОВИЋ, ГЛУМАЦ И ЈЕДАН
ОД УЧЕСНИКА ПРОТЕСТА “ЈЕДАН ОД ПЕТ МИЛИОНА”

Дивно је што смо живи

Протести би пропали да су на почетку говорили политичари. Неки од њих то не резумеју ни данас. Овај протест им је, међутим, дао шансу да се покажу као нека опозиција која може нешто да ради. У опозицији има пуно добрих људи који су гурнути у неки запећак код својих лидера, и мени је много драже да видим те људе у колони - напомиње Трифуновић
Бранислав Трифуновић, један је од неформалних вођа протеста “Један од пет милиона” и активни говорник, каже да је крајњи домет ових демонстрација оно што треба да се уради дан после пада режима Александра Вучића.
Према његовим речима, противника ове власти има више него присталица и цела та прича мора да буде основа за онај тренутак када Србија мора да крене у изградњу новог система.
- Позивам опозицију да нам каже шта ће да уради по паду режима, јер је то суштина и то је крајњи домет протеста - каже Трифуновић.
Он је нагласио да је Споразум са народом добра основа.
- Оно што је мени суштински било и биће важно, то је да се опозиција окупи за једним столом. Све ово што се данас дешава, и ови протести, адреналин су у срце опозицији да почне да ради. Споразум је добра основа да се нешто даље уради - сматра Трифуновић.
Страшно га радује енергија и атмосфера на протестима широм Србије.
- У неким срединама где има 50 људи, мени је то херојски. Мени су много дражи ти мањи градови, јер је порука много јача. У тим градовима је већи страх и свако ко разбије тај страх он је јунак. Постоји много таквих места у Србији где се нико није ни надао да ће бити протеста. Дивно је што смо живи. Чинило се да смо политички мртви и да смо незаинтересовани за све оно што се дешава - истиче наш познати глумац.
Прем његовим речима, ови протести превазилазе “све нас” и не очекује да било ко изда ову причу.
- Ко прода, висе га нема. И зато желим јасно да кажем, срам било свакога ко жели промену, а хоће да уништи овај протест - додаје Трифуновић.
Остало је забележено да је Трифуновић био против тога да се са бине грађанима обраћају политичари.
- Протести би пропали да су на почетку говорили политичари. Неки од њих то не резумеју ни данас. Да није било ових протеста шта би било са њима, са чиме би изашли пред грађане, где су били протеклих седам година? Овај протест им је, међутим, дао шансу да се покажу као нека опозиција која може нешто да ради. Немам ништа против да говоре политичари. У опозицији има пуно добрих људи који су гурнути у неки запећак код својих лидера, и мени је много драже да видим те људе у колони - напомиње Трифуновић.
Он реагује и на изјаву председника Србије да на протестима говоре “мали људи”.
- О величини Александра Вучића најбоље говори његова непрекидна потреба да сам говори о сопственој величини. Та његова потреба много говори и о карактерном и менталном пресеку тог човека, који у свој својој величини није спреман да прими било какву критику. Зато и не бих коментарисао његову тврдњу да о њему говоре мали људи који само знају да нападају значајније и боље од себе - закључује Трифуновић.
Додаје да је Вучић највећи носилац тог семена лудила и тог семена мржње које сеје по Србији и да је Србија нормална земља, тај човек не би један дан био на функцији, а не већ седам година.
да ли би гласао за сергеја
На избор његовог брата Сергеја Трифуновића за председника Покрета слободних грађана гледа као на освежење на политичкој сцени. На питање да ли би гласао за њега насмејао се.
- Рано је, још нема избора на видику. Видим у њему неку лудачку енергију и посвећеност овој идеји. Видећемо - и даље са осмехом на лицу говори о свом брати Бранислав Трифуновић.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa