Инфо

19. мај 2011.19. мај 2011.
АЛБЕРТ В. ПАНИЋ ИЗ СОВЉАКА, УГОСТИТЕЉ И ПЕДАГОГ

“ТИХУ НОЋ“ ЗАМЕНИЛА ШКОЛСКА КАТЕДРА

Увек на висини задатка. Служио државнике, министре, амбасадоре, спортисте... Данас, богато наталожено угоститељско искуство преноси ученицима
Све је почело од сеоског бифеа, који се звао „Тиха ноћ“. Алберт В. Панић из Совљака, имао је свега 14 и по година и неизмерну жељу да постане угоститељ. Тако би брзо дошао до свог „парчета хлеба“, како овде зову запослење.
Био је одличан ученик, а диплому конобара стекао је после успешног завршетка Средње економске школе у Шапцу. Деведесетих година стицао је практична знања код познатог угоститеља Милоша Драганића-Шемпе.
- Уз његов надзор, упознао сам основе кулинарства. Он ме пажљиво и стручно усмеравао, каже Панић који успешно напредује у струци.
- На трећој години Средње угоститељске школе у Шапцу, имао сам срећу да ми предаје Драган Мумовић, професор услуживања. Он је код мене дефинитивно открио таленат и правилно ме усмерио, како сам и желео.
Практично се школовао у некадашњем хотелу „Слобода“ у Шапцу, „Мачванској кући“... Новембра 1987. године добио је стално запослење у хотелу „Цер“ у Богатићу. Био је шеф сале, овог угоститељског објекта и менаџер у угоститељству. Касније постаје и управник хотела.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa