Инфо

28. фебруар 2019.28. феб 2019.
Два нова возила
Проширење делатности ЈКП „Богатић“

Два нова возила

Набавком ова два возила ЈКП "Богатић" добија могућност проширења делатности и наравно могућност побољшања квалитета услуга које већ пружамо на територији наше општине- истакао је Владан Попадић, директор ЈКП „Богатић“
Возни парк Јавно комуналног предузећа “Богатић”, од протекле седмице бројнији је за камион кипер и трактор са тарупом. Набавком возила предузеће је добило могућност проширења делатности, али и побољшања квалитета услуга које већ пружају на територији Богатић.
-Набавком ова два возила ЈКП "Богатић" добија могућност проширења делатности и наравно могућност побољшања квалитета услуга које већ пружамо на територији наше општине. Камион кипер је вишенаменско возило које ће у наредном периоду користити за побољшање услуге одржавања привремених и дивљих депонија на територији општине Богатић која је поверена ЈКП "Богатић" са евентуалним проширењем саме делатности на услуге одржавања некатегорисаних путева или укључивање у услугу одржавања општинских путева кроз зимску службу. Усвајањем Програма субвенција за 2019.годину планирана је и набавка опреме за зимску службу која би употпунила техничку опремљеност овог возила у циљу обављања нове делатности ЈКП – истакао је Владан Попадић, директор ЈКП „Богатић“.
Вредност камиона кипер је 14.890.000 динара без ПДВ-а, а трактора 9.800.000 динара без ПДВ-а. Оба возила добијена су из Програма субвенција оштине Богатић.
-Трактор са тарупом је возило које ће првенствено служити за одржавање путног појаса поред општинских и некатегорисаних путева кроз услугу кошења и уклањања растиња и у великој мери допринети безбедности учесника у саобраћају, као и у ефикасности рада ЈКП на досада неприступачним теренима. У оквиру обављања редовне делатности водоснабдевања у 2019. години планирамо проширење водоводне мреже и реконструкцију постојеће, проширење територије са које односимо отпад, редовне услуге одржавања гробља на територији целе општине Богатић, услуге из области зоохигијенске службе, одржавање и чишћење привремених и дивљих депонија и као новину бих издвојио вршење услуга одржавања уличне расвете коју обављамо од почетка ове године, каже Попадић.
Укидањем Дирекције за грађевинско земљиште све комуналне делатности поверене су ЈКП “Богатић”, па у локалној самоуправи наводе да ће се трудити да овом јавном предузећу и убудуће обезбеде довољно машина и средстава за рад.
-Општина Богатић и менаџмент ЈКП има у плану да сваке године опрема предузеће новим возилима и машинама, како би били технички опремљени да обављају све делатности које смо им поверили. Надам се да ће од следеће године бити укинута и забрана запошљавања, како бисмо поправили и кадровски потенцијал, а све са циљем да имамо и профитабилно предузеће, а са друге стране и задовољне грађане”, изјавио је председник општине Богатић Ненад Бесеровац.
Представници фабрике комуналне опреме РАСЦО-ТАМП из Сенте презентовали су овом приликом запосленима у ЈКП “Богатић” карактеристике новонабављене механизације.

К.Ј.Ђ

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa