Инфо

19. мај 2011.19. мај 2011.
У БОГАТИЋУ ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

ВАЖНЕ КОМУНАЛНЕ ОДЛУКЕ

Одборници СО Богатић на седници у понедељак усвојили низ важних одлука из области комуналних делатности. Већа пажња посвећена културним делатностима и развоју туризма. Ватрогасна служба добила нове просторије
Прошлог понедељка на седници СО Богатић пред скупштинским сазивом нашло се низ тачака дневног реда из области комуналних делатности, које су од непосредног интереса за функционисање локалне самоуправе и за живот грађана на овом подручју. Међу мноштвом одлука које је скупштина усвојила, посебно су значајне одлука о комуналном реду, одлука о уклањању нелегалних и привремених објеката у првој градској зони и одлука за коришћење градског грађевинског земљишта које за своје инфрастурктурне објекте користе предузећа „Телеком“ и „Електродистрибуција“. Ова одлука је од посебног значаја, јер ће допринети јачању општинског буџета.
Владимир Стевановић, председник Скупштине општине Богатић, каже да је скупштинска седница протекла у демократској атмосфери и да је за усвајање свих одлука обезбеђена стабилна одборничка већина.
- Веома је добро да су одборници схватили значај одлука које смо предложили, јер од ових одлука зависи не само увођење комуналног реда у Богатићу, већ и наше укупно прилагођавање стандардима који треба да се успоставе у свим локалним самоправама у нашој земљи. У том смислу, посебно је значајна одлука о држању животиња у стамбеним објектима, као и одлука о уклањању нелегалних и привремених објеката у првој градској зони. Ови објекти су у великој мери спречавали уређење Богатића и доприносили стварању ружне слике о насељу. Њиховим уклањањем створићемо претпоставке да централно градско језгро коначно добије урбану визуру, какву модеран градић ове величине и заслужује - истиче Стевановић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa