Инфо

28. фебруар 2019.28. феб 2019.
НА ПОБЕДУ, БЕЗ ОПРАВДАЊА
ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

НА ПОБЕДУ, БЕЗ ОПРАВДАЊА

Још нико не може да одузме плеј оф снове, али пре снова, неопходно је обратити пажњу на реалност и учинити све да се она не претвори у кошмар. Још МАЧВА чека на први првенствени гол у овој календарској години, но више не чека на бод, освојен је у Земуну. Тренутно је једнако далеко шабачки суперлигаш од плеј оф места и позиције која директно води у нижи ранг. Тај опис делује умирујуће, но када се томе дода чињеница деобе бодова у каснијем доигравању, позив на опрез је јак.
Шапчане сада очекују два узастопна дуела на домаћем терену, против екипа које, уз максимално поштовање, тим који пледира на мирну сезону, који сања плеј оф, не желећи да буде уопште упитан у трци за опстанак, мора да победи. Велики број бодова је још у оптицају, у животу ништа НЕ МОРА, али некада је предуслов остварења амбиција јасан. У петак гостује РАД, а у среду ДИНАМО из Врања, обе екипе угрожене, оба тима испод „црвено – црних“ на табели. РАД је велико име нашег фудбала, клуб са традицијом, посебним „шмеком“ још из бивше Југославије, али тренутно тим који у слабости ривала тражи спас од испадања, јер је квалитет за елиту упитан. Претпоследња позиција на дугој паузи „мобилисала“ је клуб да направи много промена у прелазном року. Ангажовано је чак шест играча из иностранства: Волков, Балабановић, Трифуновић, Живковића, Јовановић, Стевић, а од важнијих играча напустио их је само Маринковић. Уз новајлије, екипу носе: Перендија, Лутовац, Шипчић, Младеновић. У два кола су остварили два ремија, у дуелима против екипа где су планирали више и врло мотивисани долазе у Шабац.
Тешко да можемо очекивати ефикасан меч у петак, јер је то дуел, уз „Динамо“, две најнеефикасније екипе у Супер лиги. МАЧВИ је неопходно, у просеку, готово две утакмице за један гол, док је „грађевинарима“ тај просек тек за ниајнсу бољи. За сада МАЧВА није решила питање ефикасности. Гаврић је недостајао у Земуну, Шушњар никако да врати ефикасност са припрема, но нема бољег тренутка да „прокине“ него у петак и среду. Било како било, свакако да ће ове две утакмице бити и одговор које доигравање је реалније и хоће ли бити драме или мира у срцима свих који воле „Мачву“.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa