Инфо

7. март 2019.7. мар 2019.
ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА НА ПУТУ УЈЕДИЊЕЊА

Прави је тренутак

После читавог низа година у којима је Демократска странка била предмет деоба, дошао је тренутак када ће доћи до њеног укрупњавања, најављено је на недавној седници Главног одбора ове партије.
Председник ДС Зоран Лутовац поручио је у свом обраћању да је дошло време да се ДС више не дели и да уместо нових подела почне са укрупњавањем у интересу грађана којима је потребна стожерна грађанска демократска оријентација у Србији. У овом тренутку за уједињење су се, поред ДС, изјасниле и Социјалдемократска странка Бориса Тадића и Заједно за Србију Небојше Зеленовића.
Председник Извршног одбора ДС Душан Костадиновић од самог старта био је најангажованији у реализацији те идеје. У изјави за Глас Подриња уверен је да је ово прави тренутак за уједињење.
- У нашем друштву је доминантан наратив да су странке непожељне. То искључиво одговара ауторитативним режимима какав је режим Александра Вучића. Талас уједињења у ком живимо је отпор његовој диктатури и поделама које ствара у нашем друштву. Уверен сам да је ово прави тренутак за грађанско-демократску опцију и за уједињење свих оних који баштине социјалдемократске и грађанске идеје - истиче Костадиновић..
Демократска странка је, према његовим речима, кроз своју историју била она која окупља и уједињује. Зато је наша дужност да и данас направимо јаку странку каква је потребна Србији.
Лидер ЗЗС и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић додаје док не дође до уједињења, јер је технички потребно неко време, то ће бити унија три ентитета, која ће суштински функционисати као једна организација.
- То је идеја, али због неких техничких разлога не може да одмах постане једна странка, али у суштини ми ћемо и споља и изнутра деловати као једна организација. Кренули смо ка уједињавању ДС, важно је за нашу државу и друштво да има важну и добро организовану грађанску опцију, да се она зове Демократска странка, оно што је та странка одувек била и треба да буде, радићемо заједно на томе - додаје Зеленовић.

Н. К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa