Инфо

7. март 2019.7. мар 2019.
Осомартовска честитка
Народни слободарски покрет

Осомартовска честитка

Свим женама, а нарочито нашим суграђанкама честитамо 8. март, Међународни дан жена!
Допринос жена у свим сегментима друштва је немерљив, те стога жене морају имати заслужену улогу у друштву. Та борба је дала значајне резултате, но и даље се морамо залагати како би сви имали једнаке прилике и могућности. Чини се да женска права и питања у вези са положајем жена у Србији постану водећа тема у јавности тек неколико пута годишње – на данашњи дан, као и приликом учесталих језивих породичних трагедија које су, на жалост, све чешће и говоре о поразу и посрунућу овдашњег друштва.
Иако је родна равноправност загарантована Уставом Републике Србије, чињеница јесте да у Србији влада огромна дискриминација жена која се често објашњава историјским наслеђем и патријархалним друштвом.
Тужна реалност је да су просечне зараде жена ниже од зарада њихових мушких колега, да се приликом запошљавања недопустиво задире у приватност жена и њихову интиму, те им се постављају питања у вези са планирањем породице и породичне ситуације.
Трудићемо се да наше жене у нашој општини остваре сва права, подржаћемо активности на унапређену политичког, економског и друштвеног положаја жена. Жене морају бити поштоване и недисркиминисане током целе године, а не само данас. Оне су снага породице и друштва. Драге даме, срећан вам 8. март !

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa