Инфо

7. март 2019.7. мар 2019.
НАЈАВЉЕНО ПООШТРАВАЊЕ КАЗНИ

Казне за шетање пса без повоца и корпе

Комунална полиција добила је у недељу око 17 и 30 часова пријаву са градског Трга да се власнички пас слободно креће без повоца и ван надзора власника, након чега су надлежни изашли на лице места. Нису затекли власника пса, али су разговарали са подносиоцем пријаве, власником локала из којег је пас истрчао, као и са сведоцима догађаја, након чега је започет процес утврђивања околности.
-Припадници одељења Комуналне полиције су током јучерашњег дана, помоћу градских камера и теренским радом, успели да пронађу власника пса, којем ће бити уручен прекршајни налог у износу од 5000 динара због тога што је пса водио прво на повоцу без корпе, а затим се пас слободно кретао ван повоца и трчао по Тргу. Искористио бих ову прилику да, пре свега из безбедносних разлога, апелујем на све грађане да приликом извођења својих кућних љубимаца у шетњу обавезно имају корпу и поводац, као и потврду о вакцинацији и чипу кућног љубимца, рекао је Александар Мићић, шеф Подручне организационе јединице Комуналне полиције.
Казне за овакве прекршаје су фиксне и износе 5000 динара за физичка лица. Подсећамо, на територији Града Шапца забрањено је држање паса расе пит бул и мешавине са пит булом. Уколико се утврди да неко има у поседу ову расу, поред прекршајног налога Комуналне полиције, пријава се прослеђује Одељењу за инспекцијске и комунално-стамбене послове и покреће се поступак како би се тај пас одузео власнику.
Када је реч о одлуци о држању домаћих животиња, Скупштини града биће предложена промена казнене политике, тј. одредба да се казне подигну са садашњих 5000 на 10 000 динара за физичка лица, јер су овакви прекршаји узрочно-последичног карактера и њихови исходи се не могу ретроактивно надокнадити.

Н. Марјановић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa