Инфо

7. март 2019.7. мар 2019.
Добар глас о Шапцу довео 11 компанија
Шабачка радна зона добија нове инвестиције

Добар глас о Шапцу довео 11 компанија

За више од 400 радника отвориће се радна места до краја године у 11 компанија које су изабрале Шабац за инвестирање свог капитала који у укупном износу превазилази 25 милиона евра
Међу њима је девет страних компанија и две домаће.
Крајем јануара ове године, најављујући долазак десет нових инвестиција у Шабац, градоначелник Небојша Зеленовић истакао је да “данас у Шапцу свако ко заиста тражи посао нема проблем да га нађе”. Он је том приликом рекао да је Шабац привлачењем инвеститора показао да је заиста најбоље место за инвестиције у Србији.
Трагом ове најаве, проверавали смо чиме ће се бавити компаније које долазе у наш град и до које фазе су стигле најављиване инвестиције.
Новина у односу на јануарску најаву је долазак још једне фирме - фирма “Васић” је купила парцелу од 62 ара у Северозападној радној зони и бавиће се продајом сточне хране.
Ниједна од компанија није добила ништа бесплатно што је пракса у већини градова у Србији. Шабац не поклања земљиште, а инвеститори добијају потпуно инфраструктурно опремљену парцелу.
Једна од компанија која је купила парцелу је “Непи инвестмент” која ће изградити тржни центар. У прилог њиховој намери да ускоро почну градњу говори и чињеница да су поднели захтев за локацијске услове.
Шапчанима сада већ добро позната италијанска компанија “Пасубио” која се бави производњом коже за унутрашњост луксузних аутомобила, прошириће своју производњу у току ове године и дуплирати број запослених.
Још једна фирма која тренутно припрема документацију за ширење своје производње за додатних 1500 квадрата је фирма “Вопакел”. Ова италијанска компанија је у Шапцу од 2015. године, а позитивно искуство у пословању и ефикасност локалне самоуправе, били су одлучујући фактори да своју инвестицију прошире, али то је пресудило и за долазак нове компаније “Фокс-Пак”.
Директор фирме “Фокс-Пак” Дејвид Томасин најавио је у јануару да ће ова фирма производити амбалажу за храну за кућне љубимце у хали од 2.000 квадрата и да ће реализација инвестиције почети у наредним месецима.
Италијански инвеститор “Торекс” у току овог месеца почиње са адаптацијом хале у којој ће производити расхладне уређаје, док ће аустријски "Хекско" чија ће производња бити комплементарна са “Торексом” у априлу почети са адаптацијом производног простора.
Адаптацију хале почиње и “Руски Краски” који ће производити фарбу за аутомобиле, док је “Мега метал” који се бави производњом металних конструкција купио парцелу од 62 ара у Северозападној радној зони.
Још једна фирма која већ послује у Шапцу одлучила је да прошири своју производњу и тренутно адаптира халу за нови производни погон, то је италијанска фирма “ОДС Технолоџи” која прави делове за моторе.
У Шабац долази и компанија “Тех пакеџинг суплајс” из Аустрије која ће у Северозападној радној зони производити амбалажу.
У Шапцу послује седам италијанских компанија па се, како је речено, размишља о успостављању мале италијанске заједнице компанија које имају добре услове за пословање.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa