Инфо

7. март 2019.7. мар 2019.
Заинтересованост  за референдуме расте
Представници Градске управе посетили Накучане

Заинтересованост за референдуме расте

Радове на парохијском дому који се приводе крају, као и шљунчење улице ка цркви у Накучанима, посетили су протекле седмице Јелена Топаловић Петровић, помоћница градоначелника и Милан Васић, начелник Градске управе града Шапца.
Три месне заједнице, Накучани Бојић и Синошевић, удружиле су се са истим циљем - како би своја места становања учинила бољим.
- Радови на дому и шљунчење испред цркве и школе, реализују се из средстава солидарности из три месне заједнице, а свака је одвојила по један део. Укупно смо определили 350.000 динара. Сваки наредни референдум ствара бољу слику. Деведесет одсто планова смо већ завршили. У овој години радићемо шљунчење малских и атарских путева, део асфалта, уличну расвету, помоћ фудбалском клубу, истакао је Продан Панић, заменик председника Скуштине и представник групе грађана на референдуму.
Свештеник Бранко Илић изразио је захвалност представницима три месне заједнице, али и добротворима уз чију помоћ је покривен парохијски дом. С обзиром на чињеницу да је ова година, јубиларна за цркву у Накучанима, јер се слави 140 година постојања храма, нада се да ће радови бити завршени до јесени.
Чињеница да у једном селу можемо да питамо мештане шта би желели да ураде од новца од пореза на имовину, прикупљеном у истом, у Шапцу више није новост него пракса.
-Сведоци смо да у Накучанима већ другу годину на референдуму мештани три села издвајају новац за парохијски дом. Од 2016. године пратим раст и унапређење дома које је видно. Идеја о референдуму и учешћу грађана напредује, а доказ за то јесте и број учесника који из године у годину расте, па самим тим и обим новца . Идемо правим путем, сматрам да смо пробудили неопходну енерију код суграђана, рекао је Милан Васић.
Градска управа , објавила је јавни позив за подношње предлога пројеката које треба финансирати од средстава из пореза на имовину у 21 месној заједници. Круг непосредног изјашњавања биће организован у Белој Реци, Десићу, Добрићу, Жабарима, Заблаћу, Јевремовцу, Јеленчи, Корману, Липолисту, Мајуру, Малој Врањској, Мрђеновцу, Миокусу, Мишару, Ориду, Петковици, Предворици, Прњавору, Радовашници, Слатини и Цуљковићу.
-У 17 месних заједница поступак непосредног изјашњавања спроводи се први пут. Позивамо све суграђане и мештане да поднесу своје предлоге до 29. марта, што могу урадити поштом или у Градској управи, рекла је Јелена Топаловић Петровић.
К.Ј.Ђ

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa