Инфо

7. март 2019.7. мар 2019.
Добра прилика за  размену искустава
КОНФЕРЕНЦИЈА ГРАДОНАЧЕЛНИКА У ИЗРАЕЛУ

Добра прилика за размену искустава

Прошле седмице градоначелник Шапца Небојша Зеленовић присуствовао је 33. Међународној конференцији градоначелника у Тел Авиву. Званична посета Јерусалиму послужила је за упознавање са савременим високим технологијама, али и размену исксутава о изазовима са којима се градоначелници широм света свакодневно суочавају.
Централна тема конференције били су Иновативни градови, док је као циљ постављено спајање глобалних лидера са револуционим високотехнолошким и сајбер компанијама из Израела, и експертима урбаног развоја у Start-up Nation.
Током посете Јерусалиму, градоначелник Шапца је поред редовних састанака, имао прилику да обиђе Национални музеј Холокауста, присуствује пријему у Америчкој амбасади, симболично покрене берзу у Тел Авиву, и том приликом се сретне са бројним светским званичницима. Битна познанства су остварена са градоначелником Тел Авива Роном Хулдаијем, амерички амбасадором у Јерусалиму Дејвидом Фридманом, премијером Израела Бенџамином Њетанахуом и градоначелнницом Хаифе др Einat Kalisch-Rotem, првом женом која води један од три највећа града у Израелу.
Међународну конференцију градоначелника у Израелу, на којој су теме паметни, безбедни и одрживи градови, организовали су Амерички јеврејски конгрес и Амерички савет за светско јеврејство у сарадњи са Министарством спољних послова Израела и Федерацијом локалних власти Израела.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa