Инфо

7. март 2019.7. мар 2019.
НАСТАВЉЕНИ ПРОТЕСТИ ШИРОМ СРБИЈЕ

Србија не стаје

Протести под називом “1 од 5 милиона” организовани су и крајем прошле недеље у висе од 80 градова и општина у Србији, а нова су већ заказана.
Грађани су у Београду покушали да на зидове Теразијског тунела залепе налепнице са неиспуњеним обећањима председника Александра Вучића, али нису успели у томе јер је, како верују, нешто "урађено са зидовима".
Окупљенима су се на почетку протеста испред Филозофског факултета обратиле самостална посланица Мариника Тепић и Марија Лукић бивша секретарица председника општине Брус Милутина Јеличића Јутке кога су она и још неколико жена оптужиле за сексуално узнемиравање.
Марија Лукић рекла је да њена борба није политичка, већ да је борба за достојанство, част и правду и да ће, ако треба правду потржити и пред Међународним судом за људска права у Стразбуру.
- Ако не смеш да изађеш на ТВ дуел ниједном лидеру опозиције, ево ја те, као жена позивам. Ваљда ниси кукавица - поручила је Тепић.
Протест у Новом Саду је остао у сенци говора председника Покрета слободних грађана Сергеја Трифуновића који је, не баш дипломатским речником, прозвао Ненада Чанка, председника Лиге социјалдемократа Војводине и његове присталице које је оптужио за сецесионизам.
- Слушам годинама уназад причу о могућем отцепљењу Војводине. Помиње се нико други него да Ненад Чанак, тај политички подли, покварени, смрдљиви план спроведе у дело. Тај Ненад Чанак, то смрдљиво крме, које служи као поткусуривање за сваку власт, то труло и подло ђубре, је направило кућу поред куће да би, цитирам, имао где да смести оргуље. Чанак, лидер СДПС Расим Љајић и лидер ЛДП Чедомир Јовановић су лажни опозиционари који су већи проблем него што је то Вучић - поручио је Трифуновић.
У Крагујецу је атмосферу до усијања подигао говором наш познати музичар Никола Чутурило.
- Морамо да чуваму ову ватру а ако се она на тренутак угаси, догоди се мрак и завлада тишина немојте се плашити. Само ослушните јер негде у даљини чују се даире - рекао је Чутурило.
Зеленовић говорио у Лозници
Око хиљаду Лозничана протестовало је под паролом „1од5милиона“, а уобичајена протестна шетња овог пута настављена је и до полицијске станице. Уз пиштаљке и транспаренте, Лозничани су прошетали својим градом, а режиму поручили: “Довољно је један да оде, да би цела Србија остала! Вучићу, одлази!”
На протесту је говорио и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић. Он је поручио да је време да образовани, креативни и стручни људи преузму одговарајуће функције у државним институцијама и да Србија коначно постане нормална земља за живот.
Лозничанима се обратио и председник Двери Бошко Обрадовић, који је казао да се опозиција, потписивањем Споразума са народом, коначно ујединила.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa