Инфо

7. март 2019.7. мар 2019.
Беовизија:

Утисци Шапчана

Прво полуфинално вече Беовизије одржано је у среду, 27. фебруара. Од 12 такмичара, изабрано је 6 који су се пласирали у финале. Нажалост, наши суграђани и њихов бенд Funked Up са песмом "Зашто да се не деси" нису прошли у
даље такмичење
Протекле среде били смо у Студију РТС-а на Кошутњаку да подржимо наше суграђане у такмичењу и прилици да представљају Србију на Евровизији у Тел Авиву. Прво полуфинално вече протекло је у доброј атмосфери и пријатном дружењу. Пре почетка наступа, имали смо прилику да се фотографишемо са извођачима и закључимо да имају само позитивну трему јер, како кажу, на наступе су већ навикли. Извесно је да су извођачи били боље угошћени него новинари, који су имали критике на рачун организације. Представници медија нису имали прилику да присуствују самим наступима и у бекстејџу разговарају са извођачима, као ни да фотографишу, па смо остали ускраћени за доживљај атмосфере из прве руке.
Шабачки бенд отворио је Беовизију наступајући под гласачким бројем један, са песмом "Зашто да се не деси" у фанки ритму, подсећајући на стил Дина Дворника и Оливера Мандића. Реакција публике, по импресијама самих извођача, надмашила је очекивања и надокнадила разочарење због непроласка у финале. Разговарали смо са члановима нашег бенда након наступа и напетог гласања и разменили утиске.
-Ми смо позитивног духа и тако ће и остати. Ушли смо у такмичење без икаквих очекивања, нисмо желели да калкулишемо ко ће проћи, а ко не. Песме осталих кандидата су заиста квалитетне и желимо свим колегама да се што боље пласирају. Имамо велику жељу за даљим радом. Важно нам је да се наша песма слуша, јер је циљ свега овога добра забава и позитивна енергија, рекао је Лазар Поповић, басиста бенда Funked Up.
Млади састав бенда планира промоцију своје прве песме, као и спот, а како кажу, окосница њиховог бенда су свирке уживо, па ће свакако редовно наступати.
-Песма је посебна по енергији коју носи, стилски је јединствена и ми мислимо да треба бити другачији, унети неку различитост. Овом песмом смо желели да поделимо позитивну енергију којом зрачимо, све у свему, да се сви који је слушају добро забаве, каже Урош Стојановић, гитариста овог бенда и додаје да је имао велику подршку пријатеља и сарадника.
-Желео бих да се захвалим нашем тиму, стилисти Владимиру Дикрупском, фирми Бео Рол, Унион Мз, као и Граду Шапцу који је од самог почетка био уз нас, а не бих изоставио ни "Телевизију Шабац" и "Ас" и екипу "Гласа Подриња". Такође, велику подршку имао сам од директорке и руководилаца Центра за социјални рад Шабац где сам запослен, без њиховог разумевања све би ово било много теже остварити, рекао је Урош.
Победница Беовизије
Невена Божовић
У финалу Беовизије, одржаном у недељу, такмичило се 12 извођача, а победница је Невена Божовић са песмом "Круна", којом ће представљати Србију на такмичењу за песму Евровизије у Тел Авиву 14. маја.
Н. Марјановић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa