Инфо

19. мај 2011.19. мај 2011.
ЗАВРШНИ ИСПИТ У ШАБАЧКИМ ШКОЛАМА

ШТА МИ ЈОШ ОД ЗНАЊА ФАЛИ

Следеће седмице на територији Града Шапца 1.240 осмака завршава основно школовање. Званичних података о коначном броју места у средњим школама још нема, али надлежни тврде да ће за све свршене основце бити места
Седам радних дана нас дели од краја школске године за ученике осмог разреда. Полагање завршног испита, према плану Министарства просвете заказано је за 23. и 24. јун, док су прошлог викенда осмаци који су желели могли су да виде како ће ти тестови оквирно изгледати.
- Хоћу да упишем Средњу економску школу, смер економски техничар. Спремам се од марта. На овом пробном тесту ћу видети своје тренутно знање. Пошто мислим да се нисам још добро спремила, ово ми је прилика да видим шта ми још од знања фали. Углавном сам прешла збирке. Идем на припремне часове у школи, али када се распустим планирам да се спремам приватно до пријемног, али то ћу још видети јер можда неће бити ни потребе- рекла нам је Кристина Милошевић из Шапца, док Ненад Ранковић из Горње Врањске каже да планира да упише пољопривредну, смер ветеринарски или пољопривредни техничар.
- Нисам се спремио ништа посебно. Није ми довољан по један приватни час недељно из оба предмета, а у школи смо имали само два припремна часа из математике. Из српског још мало завршавамо збирку по други пут ““ истиче Ранковић.
- Уписаћу природно математички смер у Гимназији, зато што су ми све остале школе ништа у поређењу са њом. Спремао сам се и у школи и приватно и сигуран сам да ћу успети да упишем смер који планирам ““ сигуран је у себе Милан Вујковић из Шапца.
Са сличном вером у успех је и Марина Божић из Заблаћа.
- Од фебруара идем два пута недељно на часове и из српског и из математике. Математику сам одлично спремила, а надам се да ћу и српски до пријемног. Пробни тест нисам најбоље урадила, мада задаци нису били тешки, али ја сам имала здравствених проблема. Сада сам сигурна у себе и надам се да ћу на коначном испиту имати 20 поена. Планирам да упишем економску, смер финансијски администратор, финансијски техничар или пословни администратор, зато што после те школе могу да добијем посао.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa