Инфо

7. март 2019.7. мар 2019.
Интересовање превазилази капацитете
СВЕ СПРЕМНО ЗА 11. ПОЉОПРИВРЕДНИ САЈАМ

Интересовање превазилази капацитете


Од скромних 18 излагача на првом сајму, до прошлогодишњих више од 120 и овогодишњих рекордних 130 дошло се озбиљним радом. Поред бројности, оно што препоручује шабачки сајам је, пре свега, квалитет излагача. Улаз је отворен од 8 до 19 часова оба дана трајања Сајма
Овогодишњи 11. Сајам пољопривреде одржаће се у петак и суботу у Хали “Зорка”. Рекордан број излагача још једном је потврдио да је интересовање за ову манифестацију сваке године све веће. Уведени су и неки нови садржаји што ће највећи сајам пољопривреде у Србији, после Новосадског, учинити још атрактивнијим за посетиоце.
Најзначајније домаће и локалне, али и мултинационалне компаније са представништвом у Србији, из области семенарства, сточне хране, механизације, воћарства, заштите биља и опреме за сточарство излагаће у Шапцу. Посетиоцима ће понудити и озбиљне попусте, који ће за опрему и механизацију износити и по неколико хиљада евра, али и наградне игре са вредним поклонима.
-Интересовање излагача ове године је било изнад свих очекивања. Обезбедили смо места за њих 130 и то захваљујући простору испред Хале. Места су резервисали још у мају. Чим се заврши сајам, већ почиње интересовање за следећи. Морали смо да одбијемо више од 30 углавном великих компанија. Простор у Хали је искоришћен максимално, а могли бисмо да попунимо још најмање 400 квадратних метара, објашњава Драгиша Гранић у име организатора Радио телевизије “Ас”.
Од скромних 18 излагача на првом сајму, до прошлогодишњих више од 120 и овогодишњих рекордних 130 дошло се озбиљним радом. РТВ “Ас” је, уз подршку градске управе, направио манифестацију чији циљ није профит, него задовољство свих учесника. Због тога је шабачки сајам опстао све ове године, док су се многи други у Србији угасили после, углавном, пет до шест година. Предност овог сајма у односу на чувени Новосадски је у термину одржавања, пред највеће пољопривредне радове.
-Предност нашег сајма је термин, почетак марта пред сетву. Није конципиран да буде профитабилан. Цене закупа нису високе, а улаз и паркинг за посетиоце су бесплатни. Сви ти елементи доприносе великој посећености. Прошле године је процењено да је било више од 8.000 посетилаца, што је импозантан број, каже Гранић.
Поред бројности, оно што препоручује шабачки сајам је, пре свега, квалитет излагача. Од 10 највећих семенских кућа овде се представља девет. Од 10 најзначајнијих домаћих и мултинационалних компанија које послују у Србији, а баве се заштитом биља, девет излаже у Шапцу. Од 10 највећих произвођача сточне хране, седам је на шабачком Сајму.
Излагачи су са територије целе Србије, од Суботице до Власинског језера. Први пут на сајму ће се појавити “МК комерц” и мађарски “Ките” који дистрибуира “Џон Дир” на подручју Србије.
Једино што је недостајало сајму било је место где може да се седне, поједе нешто пристојно и уз пиће продискутује о утисцима. Ове године и то је решено. На платоу испред хале биће постављен шатор где ће посетиоци моћи да предахну и окрепе се.
Сајам се и ове године одржава уз подршку Града Шапца и Одељења за пољопривреду. Генерални спонзор је НЛБ Банка, а златни спонзор Институт за ратарство и повртарство Нови Сад.
Улаз је отворен од 8 до 19 часова оба дана трајања Сајма. Ни ове године не плаћају се ни улаз, ни паркинг.
Такмичење у
спремању гулаша
Организатори су се ове године потрудили да посетиоцима омогуће и додатни садржај и да се њихов долазак на сајам не заврши обиласком штандова. Први пут ће се организовати такмичење у припремању гулаша. Пропозиције су веома озбиљне. Оцењиваће се изглед гулаша, боја, мирис, компактност, омашћеност, заљућеност и зачињеност. Организатор ће наградити прва три места по одлуци трочланог жирија.
М.М.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa