Инфо

7. март 2019.7. мар 2019.
НЕИЗВЕСНОСТ  ЈОШ ТРАЈЕ
КОШАРКА: СРЂАН ПЕРИЋ, ТРЕНЕР ОКК ШАПЦА

НЕИЗВЕСНОСТ ЈОШ ТРАЈЕ

Упитно да ли је ШАБАЦ опстао или не. Одласци и „краћа клупа“ донели лошији учинак. Напредак младих кошаркашица. Тренинзи до јуна и фокус на млађе категорије
Сениорке Омладинског кошаркашког клуба ШАБАЦ сезону су окончале са шест тријумфа и 16 пораза, то је познато. Овдашње кошаркашице су на коначној табели заузеле десету позицију, то је такође познато. ОКК ШАБАЦ зна где ће играти женски сениорски тим у предстојећој сезони, е то већ није познато! Наиме, на сајту Кошаркашког савеза Србије (КСС), у званичним пропозицијама, наведено је да четири последњепласиране екипе прелазе у нижи ранг, међутим, у међувремену појавила се иницијатива већине да Прва лига сачува формат од 12 клубова, што означава да испадају само две најслабије екипе. Епилог ће бити познат кроз месец или два.
-Када буду окончане све кошаркашке сезоне заседаће управни одбор КСС који ће донети коначну одлуку. Највероватније ће у мају бити све познато – започиње разговор за наш лист тренер кошаркашица Шапца Срђан Перић.
Учинак слабији него претходне сезоне. Где можемо детектовати узроке?
- Нисмо испунили циљ када говоримо о односу победа и пораза. Одласци играчица, недостатак концентрације у завршници неких мечевима и недовољно „дугачка клупа“ узроковали су да претрпимо 16 пораза. Свакако да је ове сезоне Прва лига била знатно јача него претходне.У изједначеним мечевима физички и психички умор игра кључну улогу. Недостатак кошаркашица онемогућава одмор оних са највише одговорности бар на неки краћи период, а то може много да значи и често је кључно.
Које су позитивне стране тек окончане сезоне?
- Сматрам да смо „добили“ Иву Шицар, играчицу пониклу у нашим редовима која је показала да може одговорити захтевима најјаче сениорске лиге, а издвојио бих и повратак Саре Марковић после дуже паузе. Нисмо имали мала очекивања, а опет нас је све позитивно изненадила.
Пауза између две сезоне је изузетно дуго. Планови клуба у предстојећем периоду?
-Настављамо са тренинзима до јуна. Потом следи пауза, а у августу почињу припреме сениорске екипе, видећемо да ли за први или други ранг. Фокусирани смо и на лиге млађих категорија, пионирке и кадеткиње настављају сезоне. Јелена Стошић ће водити пионмирке, ја кадеткиње.
Шта је приоритет у наступу кадеткиња?
- Трудимо се да остваримо завидан резултат, али приоритет је развој кошаркшица за први тим. Наступамо у кадетској лиги, но у саставу имамо четири кадеткиње: Лару Шицар, Ангелину Вукашиновић, Дуњу Продановић и Емилију Мијаиловић, док су остале, узрасно, пионирке. Приоритет нам је напредак овог квартета на који рачунамо и у сениорској екипи од јесени.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa