Инфо

7. март 2019.7. мар 2019.
Време је за дугу борбу
ФУДБАЛ: СРПСКА ЛИГА „ЗАПАД“

Време је за дугу борбу

Једина извесност у мору неизвесноти надолазећег српсколигашког пролећа је борба до последњег кола, минута, до звуждика судије, а можда и који секунд после, док се ослушкују вести са друге утакмице. Последња рунда је заказана за 8. јун, а сва је прилика да се ни седмог дана шестог месеца неће знати кога чека тешко „зонашко“ лето, а ко ће одмарати на ловорикама нове трећелигашке саге.
ПРОВО зна свој циљ, опстанак, али осим бодовног салда колега из Лиге, мора и навијати за добар развој ситуације и у вишем рангу, Првој лиги. Четири тима сигурно одлазе у Зону, а сваки тим који из другог ранга не обезбеди опстанак, а територијално припада западној регији, увећава број неуспешних клубова Српске лиге „Запад“. За сада, „Новом Пазару“ и „Слободи“ треба чудо да се спасу, а далеко од сигурности је и „Борац“, што конвертовано на стање зачеља Српске лиге значи да и шест клубова може напустити ранг! Како је истакао тренер Проваца Игор Ђурковић, јесења полусезона била је можда и најтежа у његовој каријери, али је најважније да је екипа још у игри, те да сви у клубу верују у успех.
У комбинацији за тим Ђурковић располаже са шест нових играча: Мићановићем, некадашњим омладинцем Мачве, повратником Дулом Пантелићем, донедавним нападачем шабачког Радничког Ширгићем, односно Крстићем, Стевановићем и Ђукићем. Део Прова више нису: Адамовић, Јошић, Швабић и Церовић.
Већ прво коло је прилика за напредак, бар по питању бодова. Гостује СЛОГА из Петровца, тим само наизглед ван зоне опасности. Нема сумње да ће бити задовљни и бодом, те треба очекивати крајње дефанзван приступ, иако је реч о најефикаснијој екипа лиге! Отишла су им четири играча, а чак 11 пристигло током зиме, те је непознаница и тим.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa