Инфо

7. март 2019.7. мар 2019.
ЗА РЕГИОН И НАШУ ЛИГУ
ВАТЕРПОЛО: РЕГИОНАЛНА А1 ЛИГА

ЗА РЕГИОН И НАШУ ЛИГУ

Меч важан због бодова у А1 лиги, али и домаћој Супер лиги. Шапчани се надају реваншу за пораз у Шапцу. Ривали још нису обезбедили и математички опстанак у регионалном такмичењу
Супер лига званично стартује 30. марта, но она суштински траје од октобра. Пропозиције кажу да се бодови из међусобних утакмица српских клубова у групама Регионалне лиге преносе на „домаћи фронт“, јасно је да (су) утакмице Шапчана против Партизана и Црвене Звезде имају (имале) двоструки значај. ШАБАЦ је дуплом победом против Партизана осигурао већ шест бодова. Бранилац титуле са Бањице је ремизирао, а потом изгубио од Црвене Звезде, те у домаће такмичење преноси само бод. Звезда је из утакмица са „црно – белима“ понела четири бода, плус „тројку“ из Шапца. У овом тренутку Црвена Звезда има седам бодова, ШАБАЦ шест, Партизан бод.
Последња реченица говори довољно колико је значајан престојећи меч, две тренутно, наше најбоље екипе. Све прогнозе говоре да би ШАБАЦ и ЗВЕЗДА требало да воде борбу за титулу, као највећи фаворити. О ватерполистима вицешампиона Србије много се говорило током фебруара, али не због спорта, колико због догађаја у Сплиту. У међувремену су победили Партизан и бар у базену превазишли све што се догодило. Напад хулигана у Сплиту остаће вероватно вечно у памћењу голмана Краља. Ко не прати овај спорт, запамтиће чувара мреже као некога кога су напали и ко је спас потражио у мору, међутим познаваоци га пре свега препознају као једног од најбољих голмана у региону. Процентуално брани сваки други ударац у гол, а уз сличан број удараца, само Кандић и Марцелић су бољи. Васић и Танкосић су снага напада Београђана, уз искусног капитена, центра, Бориса Поповића, односно Шулца и Љубеновића. После лошег почетка, као моменат преокрета у добром смеру, истиче се одлазак селектора Савића који се није снашао у другом покушају на клупи Звезде. Александар Филиповић је преузео, стабилизовао тим и резултати су стигли, бар на нивоу Регионалне лиге.
У Шапцу су гости победили 9:8, у мечу где су „најслабију ролу“ имали арбитри, уз , de facto, слаб наступ Шапчана. Меч је могао отићи у оба правца, а суштински је показао да је реч о тимовима врло сличних квалитета. Најреалније је да и у Београду буде сличан дуел, али се надамо да би нијансе поново могле „преломити“ на гостујућу страну. После ове утакмице, клубови се неће састајати до маја сигурно, али је очекивано да се укрсте у плеј офу, можда и у финалу. Слове за фаворите, но Куп је показао да нико не сме отписати „Раднички“ Крагујевац, док традиција „вели“ како умеју „Партизан“ и „Војводина“ да се освете за неозбиљност.

Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa