Инфо

14. март 2019.14. мар 2019.
ОРГАНИЗОВОВАНА И МЕМОРИЈАЛНА ПРОТЕСТНА ШЕТЊА У ЧАСТ УБИЈЕНОГ ПРЕМИЈЕРА СРБИЈЕ

Зора(не) свиће

Меморијална протестна шетња у част убијеном председнику Владе Србије Зорану Ђинђићу организована је у уторак, 12. марта у Београду.
Грађани су кренули са платоа Филозофског факултета до зграде Владе, где су запалили свеће и оставили цвеће у знак сећања на премијера који је убијен 12. марта 2003. године.
Према речима организатора, иако им је раније дато одобрење да уђу у двориште Владе и одају пошту на месту на којем је Ђинђић убијен, дозвола им је укинута неколико сати уочи почетка шетње.
Транспарент са Ђинђићевим цитатом "Ако данас не успемо, једини разлог смо ми сами", који је био на почетку колоне током трајања шетње, окупљени су поставили на ограду дворишта Владе Србије, недалеко од места на којем је Ђинђић упуцан. Током шетње учесници су, између осталог, носили поруке "Зора(не) свиће", док су се са разгласа чули Ђинђићеви говори.
Шетња је одржана у оквиру антивладиних протеста "1 од 5 милиона", који се у главном граду организују сваке суботе од 8. децембра 2018. године, а у међувремену су се проширили на више градова Србије.
Организатори су позвали грађане да код куће оставе пиштаљке, те да понесу цвет или свећу како би одали почаст убијеном премијеру Србије.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa