Инфо

14. март 2019.14. мар 2019.
Уз осигурање лакше пребродити штету
СТРУЧНА РАДИОНИЦА КОМПАНИЈЕ “ДУНАВ ОСИГУРАЊЕ”
И УДРУЖЕЊА НОВИНАРА ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ “АГРОПРЕС”

Уз осигурање лакше пребродити штету

Висина премије за осигурање имовине шесточлане породице Бранка Лазаревића из Кујавице у прошлој години износила је 9.099,37 динара, а по тој полиси, за пожар у коме је изгорела његова кућа, компанија “Дунав осигурање” им је исплатила штету у висини од 2.841.214,00 динара. Директор Главне филијале “Дунав осигурање” у Шапцу Саша Обреновић, у знак вишегодишње добре сарадње домаћину је у његовом дворишту уручио поклон полису за осигурање 2,5 хектара под пшеницом
Компанија “Дунав осигурање” и Удружење новинара за пољопривреду “Агропрес”, одлучили су се да стручну радионицу одрже у дворишту шесточлане породице Бранка Лазаревића у селу Кујавица. Тако је и било, протекле недеље, а домаћин је изнео више детаља о томе како му је недавно изгорела кућа. Нагласио је да се све одиграло веома брзо. У гашењу пожара доста су му помогли комшије и пријатељи. Независно од тога, ватрена стихија “прогутала” је за тили час велики део имовине ове узорне породице.
- Велики пожар у породичној кући Лазаревића и чињеница да су већ осам година имали закључену полису осигурања од ризика пожара и неких других опасности код компаније “Дунав”, омогућила им је да након пожара наши проценитељи у врло кратком року процене штету и да Компанија исплати средства. Висина премије за осигурање имонине Лазаревића у 2018. години износила је 9.099,37 динара, а по тој полиси, за пожар који се догодио, компанија им је исплатила 2.841.214,00 динара, истакао је овом приликом Саша Обреновић, директор главне филијале “Дунав осигурања” у Шапцу. Руководећи се слоганом Компаније “Пријатељ остаје пријатељ” , Обреновић је домаћину поклонио полису за осигурање усева, за ову годину, на име осигурања 2,5 хектара под пшеницом.
Подсетио је да Влада Србије одобрава субвенционисање премије за осигурање усева и плодова за регистрована домаћинства. На овом подручју субвенционише се 40 одсто од укупно плаћене премије. Још једна од погодности је и та што пољопривредници не морају одмах да плате цео износ премије, већ само пет одсто пореза на премију, док остатак могу исплатити када оберу и продају своје производе. Висина премије на годишњем нивоу, са укљученим субвенцијама надлежног Министарства за осигурање, за пшеницу по хектару износи око 1.700,00 динара, а за кукуруз око 1.670,00 динара. Приликом закључивања полисе обавеза осигураника је да плати премију у износу од само пет одсто.
- Сва моја искуства у сарадњи са “Дунавом” су крајње позитивна. Идете сами против себе ако не осигуравате усеве, истакао је између осталог домаћин Бранко Лазаревић, пред бројним комшијама, пријатељима и представницима компаније, показујући више пластеника које редовно одржава уз помоћ супруге Драгице, која је медицинска сестра у Шабачкој болници, ћери Катарине, Ане и Наталије. Значајна му је помоћ и син Јован, студент на мастер студијама Пољопривредног факултета у Београду.
О осигурању и иновативном приступу у овој делатности, било је више речи и на Десетој националној конференцији о агробизнису, одржаној у хотелу “Еуфорија” у Шапцу.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa