Инфо

19. мај 2011.19. мај 2011.
ДАНАС ПОЧИЊУ 35. ЛАЗИНИ ДАНИ

РАДОСТ ЖИВЉЕЊА ЗА ДРУГЕ

Традиционална стручна и културна манифестација “Лазини дани“ биће одржана у просторијама Шабачког позоришта од 19. до 22. маја. Очекује се долазак око 700 доктора и фармацеута из региона. Поред предавања, ове године, најављен богат културно ““ уметнички програм
Некада су “Лазини дани“ били изузетно цењени у стручно-научним круговима. Била је то манифестација на којој су људи излагали своје радове, штампани су зборници истих. А онда су дошла нека тешка времена, па је организација овог скупа била, сходно томе, доста скромнија. Међутим, сада сматрамо да Лаза Лазаревић заслужује да и њему и граду вратимо ову манифестацију у пуном сјају ““ истакла је председница шабачке подружнице Српског лекарског друштва др Оливера Вујадиновић.
Свечано отварање ове традиционалне манифестације заказано је вечерас у 19 часова. Том приликом, јавности ће бити представљена и поштанска марка са ликом Лазе Лазаревића, осмишљена поводом прославе 160 година од рођења овог великог књижевника, научника и хуманисте. Човека чији би се лик и дело најлакше окарактерисали као “радост живљења за друге“.
- Нама се посрећило да се промоција ове поштанске марке са Лазиним ликом поклопила са одржавањем наше манифестације. Она ће бити представљена у време свечаног отварања скупа, а пошто ове године желимо да бацимо акценат на Лазу Лазаревића не само као великог научника, лекара и књижевника, већ и великог човека и хуманисту, након промоције марке биће изведена представа “Крај приче“, за коју је сценарио инспирисан мотивима из Лазиног живота и уметности написао Иван Томашевић ““ каже др Оливера Вујадиновић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa