Инфо

19. мај 2011.19. мај 2011.
ШАБАЧКИ КАРИТАС ОБЕЛЕЖИО ДЕСЕТ ГОДИНА РАДА

ПОМОЋ ЉУДИМА КАО ИДЕЈА ВОДИЉА

Свечаном мисом у Римокатоличкој цркви Свете Ане у Шапцу почело обележавање јубилеја хуманитарне организације Каритас - десет година рада и деловања. Свечаности присуствовали представници Каритаса из Италије и из наше земље, представници других цркава и хуманитарних организација, представници привредног и полтичког живота града Шапца и велики број угледних гостију. Оцењено да ова организација остварује своју хуманитарну улогу на најбољи начин и да је у протеклој деценији помогла великом броју сиромашних и унесрећених људи на овом подручју
Прошле среде хуманитарна организација Каритас из Шапца обележила је значајан јубилеј - десетогодишњицу рада и деловања на овом простору. Јубилеј је обележен свечаном мисом у шабачкој Римокатоличкој цркви Свете Ана и академијом и коктелом у Центру за стручно усавршавање.
На свечаности је истакнуто да је у протеклој деценији шабачки Каритас успоставио одличну сарадњу са другим хуманитарним организацијама и верским заједницама које делују на овом подручју, а посебно са шабачком Епархијом Српске православне цркве, са којом су успешно реализоване многе хуманитарне акције у протеклој деценији. Успешна сарадња остварена је и са локалном градском управом, као и са другим установама, институцијама и привредним субјектима.
У најбољем маниру екуменске сарадње, Каритас је заједно са шабачком епархијом СПЦ организовао и доделио велике количине хуманитарне помоћи, а заједнички су организоване и успешно реализоване и многе друге хуманитарне акције у корист угроженог становништва.
На свечаној академији посебно је истакнута сарадња шабачког Каритаса и локалне градске управе, која је све пројекте које је Каритас покретао и иницирао подржала и доприносила да се они успешно реализују.
Поред обострано корисне сарадње са шабачком Градском управом, Каритас Шабац је у развијао успешну сарадњу и са организацијама које се баве развојем цивилног друштва у Шапцу и иницирао многе услуге из домена социјалне заштите на локалном нивоу.
Резултати у пружању помоћи и у другим хуманитарним акцијама које је Каритас Шабац остварио за само једну деценију деловања више су него импресивни. Реч је о додели најважнијих потрепштина (храна и огревно дрво) којима је шабачки Каритас помогао више хиљада сиромашних и угрожених шабачких породица.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa