Инфо

14. март 2019.14. мар 2019.
Суграђанкама цвеће и чоколаде
Осмомартовска акција Градског Одбора СПС Шабац

Суграђанкама цвеће и чоколаде

Поводом Међународног дана жена 8. марта, чланови ГО СПС Шабац суграђанкама су делили каранфиле и чоколаде у пешачкој зони Господар Јевремове улице.
Овом симболичном акцијом ГО СПС Шабац честитао је суграђанкама Дан жена, а за чланице Социјалистичке партије Србије традиционално је приредио прославу у својим просторијама уз пригодне поклоне. Председник ГО СПС Шабац Маја Милићевић истиче поштовање политичког начела родне равноправности које је остварено и у пракси у Социјалистицкој партији Србије.
Такође у оквиру Социјалистичке партије Србије постоји и Форум жена који представља посебан облик организовања и деловања,и ради на афирмацији друштвеног положаја жена, заштите права жена, породице и родне равноправности. У оквиру Градског одбора СПС у Шапцу имамо један од најбројнијих Форума који траје већ два мандата. Чланица је све више, што доказује да најпре председница ФОЖ Милка Петковић са Председништвом раде одлично свој посао.
Сви органи заједно који се налазе унутар Градског Одбора, а председавају све жене, представљају један тим који ради на промоцији жена у јавности и политичкој едукацији жена чланица. Све активности које су биле предложене, једногласно су прихваћене од стране чланова Извршног и Градског Одбора СПС Шапца и реализоване су! Почев од едукативних, хуманитарних активности али и оних које су имале за циљ забаву и разоноду. Такође, ми смо присутни и у Савету за родну равноправност у локалној самоуправи, што доказује наш став да жене морају бити једне уз другу и уједињене у борби за наша права, прелазећи преко етничких, верских и политичких подела.
Као следећу активност нашег Градског одбора, најављујем посету министарке без портфеља, проф. др Славице Ђукић-Дејановић, која ће бити модератор трибине.
Трибина ће бити организова 21. марта у 18h у Конгресној сали у згради СПС-а, а тема је Демографија и демографска слика Мачванског округа са освртом на међугенерацијску солидарност. Све реализоване идеје и активности у последњих годину дана показују да су жене ГО Социјалистицке партије у Шапцу отворене за нове информације и искуства, нова сазнања, дискутовање о проблемима, али и да учимо из својих интеракција са другима, јер ми жене, никада не сањамо о успеху, ми радимо за успех!
ПР

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa