Инфо

14. март 2019.14. мар 2019.
Борба против  вируса "АВ СНС1"
"ЈЕДАН ОД ПЕТ МИЛИОНА" ШАБАЦ

Борба против вируса "АВ СНС1"

Осмог марта одржан је још један протест
у Шапцу под слоганом "Један од пет
милиона"
Испред Шабачког позоришта, на Дан жена, грађани су се осми пут окупили како би изразили незадовољство владајућим режимом. Слушали су говоре новинара Марка Степановића, председнице Скупштине Савеза малинара и пољопривредних произвођача Западне Србије Слађане Станковић и председника Демократске странке Зорана Лутовца, након чега су шетњу наставили устаљеном рутом.
Марко Степановић први се обратио грађанима упоредивши актуелну власт са вирусом.
-Шабац је једини град, поред неких храбрих општина, који је успео да се одупре вирусу који нас је напао, а који се зове АВ СНС1, рекао је Степановић истакавши да се протести већ три месеца одржавају упркос свему и да ће се наставити "све док тај вирус не ишчезне из Србије".
Степановић је јавно одговорио на питање које му, како каже, иначе постављају: како то да у једино у Шапцу не влада СНС, изјавивши да је разлог то што Шапчани на челу фудбалског клуба имају Ивицу Краља, а не локалног мафијаша, управница позоришта је Миња Богавац, не власник неке печењаре и похвалио референдуме путем којих сами грађани одлучују где ће бити усмерена средства која су дали за порез на имовину.
-Шабац има културног и образованог градоначелника, а не неке Јутке, неке Симоновиће, Булатовиће, Весиће, изјавио је он и додао да председник општине Гроцка и председник општине Брус још увек врше своје функције и нису поднели званичне оставке. Такође, оценио је да је крајње време да се сумирају одређени захтеви и проследе Александру Вучићу који би морао да их испуни у зацртаном року, у противном "добиће оних пет милиона које је звао у Београд".
Шапчанима се, затим, обратила Слађана Станковић у име пољопривредника Србије рекавши да је Мачва дивна и пуна потенцијала, али да су њиве празне јер пољопривредници трпе неправде и лажна обећања.
-Две године ова удружења се боре да постигну цену за свој рад и знате шта смо добили? Ништа, празна обећања. Поједини представници удружења, који су, нажалост, продужене руке министарства, сваки пут нам изађу са информацијом да ће цена малине бити 200 динара и гарантују то именом и презименом, а од тога не буде ништа, рекла је она и наставила:
-Највеће зло које може да нам се деси је министар попут господина Недимовића, човек који не сме ујутру да попије чај док не пита "великог шефа", који каже за малинаре да смо безобразни. Први дани априла су наши, дани када ће малинари изаћи на улицу и рећи да је доста. Господину Љајићу, који се није удостојио да одговори привредним произвођачима ни на један допис немам шта да кажем, осим да га не чека министарска фотеља у некој наредној власти, рекла је Станковићева и подсетила на неиспуњено обећање из 2012. председника Вучића да ће малинари бити задовољни и да никада више неће изаћи на улицу.
-Подржаћемо сваки протест јер је ово начин да се чује глас, мука и проблеми српских сељака, рекла је Станковићева и нагласила да се не плаши "шта ће бити сутра и ко ће јој закуцати на врата".
Говорио је и Зоран Лутовац који је истакао важност уједињења опозиције и народа.
-Морамо да учинимо све да променимо систем, да вратимо поверење грађана, а ми који стојимо пред вама обећавамо вам да неће више бити, да не сме никада више бити овакав систем какав је данас, рекао је Лутовац.
Наредни протест заказан је за следећи петак на истом месту.
Н. Марјановић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa