Инфо

14. март 2019.14. мар 2019.
Уједињење у Дс
ОСНАЖЕНА ОПОЗИЦИЈА

Уједињење у Дс

Протеклог петка, Заједно за Србију и Социјалдемократска странка приступиле су уједињењу са ДС и тиме оснажиле опозициони блок
Осмог марта у Културном центру састали су се градоначелник Шапца и лидер странке Заједно за Србију Небојша Зеленовић и председник Демократске странке Зоран Лутовац са грађанима Шапца.
Лутовац је истакао важност ДС подсећајући на Кораксову карикатуру А. Вучића који удара зарђалом кашиком у симбол ДС, а ударац се одбија. Такође, рекао је да је једна од Вучићевих политичких мисија уништити опозицију, а пре свега ДС која има традицију постојања цео век. Стога је закључио да је процес уједињења неопходан и од кључног значаја у борби против аутократије.
-Почиње општи процес уједињавања. Са једне стране имамо уједињавање Демократске странке, са друге стране већ постоји уједињавање у оквиру Савеза за Србију, маргине Савеза се шире јер прилазе многе организације и појединци, а са треће стране имамо најшире могуће укрупњавање и уједињавање, а то је уједињавање опозиције и грађана које је симболично представљено Споразумом са народом. Та три процеса би требало да промене крвну слику политичке сцене Србије, изјавио је Лутовац закључивши да ће се то остварити променом свега што је до сада спутавало политички живот и омогућавањем да се најзад створе услови за нормалан политички живот у којем је могуће сучељавање, изношење различитих ставова и остваривање кључне претпоставке за слободне и поштене изборе.
Јавности се обратио и градоначелник Шапца, поздравивши присутне са "Добар дан, демократе", чиме је изазвао аплауз.
-У овој сали има људи који припадају разним политичким организацијама, а има и људи који уопште нису припадници политичких организација, али се слажемо да смо сви демократе. Демократа, то није питање припадности некој организацији, него веровања да радиш добру ствар. Ја верујем да сви људи који су овде са нама верују да раде добру ствар. Част ми је што вас има у оволиком броју, јер то значи да Зоран, ја и људи из Социјалдемократске странке, такође, радимо праву ствар, рекао је Зеленовић, а затим истакао основну идеју састанка.
- Србији треба велика странка левог центра, а то је Демократска странка. Ми желимо да са својим политичким истомишљеницима направимо велику странку која треба да омогући да на прави начин, како се то иначе дешава у уређеним друштвима, дођемо до политичког циља, а то је успостављање елементарних друштвених вредности и нормализације друштва. То је оно што треба Србији и ми верујемо да је уједињење Демократске странке прави пут до тога, изјавио је Зеленовић.
Окупљени су се након састанка заједно придружили протесту "Један од пет милиона" на платоу испред Шабачког позоришта.
Н. Марјановић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa